Болница у Хумској!

Стојковић замењен због болести, још тројица “ровитих”! Црно-бели уочи меча са Вождовцем мучили муку са здравственим билтеном.  Мирковић: Стојковић малаксао, одиграли смо добру утакмицу.  Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић рекао је после победе против Вождовца да је у потпуности задовољан резултатом и игром свог тима.  Мирковић: Идемо правим путем, али и на одмор.  "На добром смо путу. Рекао сам играчима пре утакмице, да једино што морамо да радимо из недеље у недељу је да се понављамо. Мислим да то може још много боље", рекао је Зоран Мирковић, тренер Партизана.

Фудбал 06.10.2018 | 08:45
Болница у Хумској!
Голман Владимир Стојковић одиграо је само прво полувреме у победи Партизана над Вождовцем од 4:0 у премијерној утакмици 11. кола Суперлиге, а ван терена је морао због болести.

Тренер Зоран Мирковић после меча казао је да се искусни голман осећао малаксало. Такође, како је потврђено из Партизана, још тројица играча имају здравствених проблема.

Наиме, у питању су два лева бека. Слободан Урошевић одиграо је вечерас против Змајева иако је имао благу температуре, а Немања Г. Милетић је већ под терапијом.

Али, ту није крај, пошто је и везиста Небојша Косовић болестан, а у четвртак увече имао је високу температуре. Срећа по Партизан је што сада следи пауза у домаћим такмичењима због репрезентативне паузе.

"Јесам, у потпуности сам задовољан игром, победом и ангажовањем. Одиграли смо добру утакмицу, поготово у првом полувремену, када смо повели са 2:0. После трећег гола у другом делу мислим да смо рутински утакмицу привели крају", рекао је Мирковић за телевизију Арена спорт.

Партизан је синоћ на свом терену са 4:0 победио Вождовац у првој утакмици 11. кола Супер лиге.

Упитан зашто је на полувремену заменио голмана Владимира Стојковића, Мирковић је рекао да се капитен осећао малаксао.

Тренер Партизана Зоран Мирковић био је принуђен да мења поставу уочи утакмице 11. кола, коју је његов тим играо против Вождовца. Да невоља буде већа, шеф стручног штаба "парни ваљак" морао је да прави принудне измене и током утакмице.

И пре дуела са "змајевима" било је познато да Марко Јанковић у петак неће истрчати на травњак стадиона у Хумској, јер поново осећа болове у трбушном зиду. Због исте повреде је пропустио и један део прошле сезоне.

Мриковић није могао да рачуна ни на Небојшу Косовића, који је био планиран као стартер за данашњу утакмицу. Црногорски везиста је вече пред меч добио високу температуру и никако није могао да игра, па је уместо њега прилику од првог минута добио Армин Ђерелек.

Вирус мучи и Владимира Стојковића.

"Није се осећао добро, био је малаксао", рекао је Мирковић за Стојковића и тако образложио одлуку да га замени већ на полувремену, када је међу стативе стао Филип Кљајић.

“Неки вируси владају у Београду па смо и ми вероватно закачили. Добро је што иде ова пауза. Одморићемо три дана, а после од уторка опет идемо са тренинзима. Играчи који играју за репрезентације иду већ вечерас, односно сутра. Опет смо на окупу тамо у уторак за две недеље”, рекао је Мирковић.

Ни то није све…

Леви бек Немања Г. Милетић је такође под терапијама, па је, иако са благом температуром, на терен изашао Слободан Урошевић.

У сваком случају, играчима Партизана ће нова репрезентативна пауза добро доћи да се реше сезонских вируса и опораве од повреда, како би што спремнији дочекали други део јесењег дела сезоне.

Тмурна лица Зорана Мирковића, која су била честа у првим утакмицама када је преузео тим Партизана, постало је ведро. Од дербија са Црвеном звездом, преко још једног у Нишу, до победе над Вождовцем овог петка Хумској.

Шеф стручног штаба Партизана има све више разлога за задовољство, а данас је коначно видео да се и реализација поправља. "Ваљак" је прегазио Вождовац 4:0.

"Могу да будем задовољан одиграном утакмицом, дали смо четири лепа гола. Играли смо добро прво полувреме. Постигли смо голове, ајде да кажем на време. А после трећег гола смо рутински привели утакмицу крају", истакао је Мирковић после меча.

"Као дефанзивац увек желим да сачувам мрежу, а лепо је и да смо дали четири. Играли смо течније него раније. Малтене смо све шансе искористили. У претходним мечевима, против Звезде и Радничког смо доста машили", приметио је тренер Партизана.

Он сматра да црно-бели напредују и да иду ка испуњењу његове визије.

"На добром смо путу. Рекао сам играчима пре утакмице, да једино што морамо да радимо из недеље у недељу је да се понављамо. Да подижемо игру и самопоуздање. Мислим да то може још много боље".

Мирковића је публика наградила овацијама и оне му, према сопственом признању, прјају.

"Наравно. Ово је период добре игре и резултата. Заслуга на првом месту играчима, а онда после идемо ми из стручног штаба.

Тренер Вождовца Јован Дамјановић оценио је да би утакмица имала други ток да је његова екипа на почетку меча искористила одличну прилику.

"Надали смо се да смо могли да пружимо већи отпор Партизану... Да смо дали први гол, био би другачији ток утакмице. Овако примили смо рано голове, тако да је ово реалан резултат на крају", рекао је Дамјановић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар