Bolnica u Humskoj!

Stojković zamenjen zbog bolesti, još trojica “rovitih”! Crno-beli uoči meča sa Voždovcem mučili muku sa zdravstvenim biltenom.  Mirković: Stojković malaksao, odigrali smo dobru utakmicu.  Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je posle pobede protiv Voždovca da je u potpunosti zadovoljan rezultatom i igrom svog tima.  Mirković: Idemo pravim putem, ali i na odmor.  "Na dobrom smo putu. Rekao sam igračima pre utakmice, da jedino što moramo da radimo iz nedelje u nedelju je da se ponavljamo. Mislim da to može još mnogo bolje", rekao je Zoran Mirković, trener Partizana.

Fudbal 06.10.2018 | 08:45
Bolnica u Humskoj!
Golman Vladimir Stojković odigrao je samo prvo poluvreme u pobedi Partizana nad Voždovcem od 4:0 u premijernoj utakmici 11. kola Superlige, a van terena je morao zbog bolesti.

Trener Zoran Mirković posle meča kazao je da se iskusni golman osećao malaksalo. Takođe, kako je potvrđeno iz Partizana, još trojica igrača imaju zdravstvenih problema.

Naime, u pitanju su dva leva beka. Slobodan Urošević odigrao je večeras protiv Zmajeva iako je imao blagu temperature, a Nemanja G. Miletić je već pod terapijom.

Ali, tu nije kraj, pošto je i vezista Nebojša Kosović bolestan, a u četvrtak uveče imao je visoku temperature. Sreća po Partizan je što sada sledi pauza u domaćim takmičenjima zbog reprezentativne pauze.

"Jesam, u potpunosti sam zadovoljan igrom, pobedom i angažovanjem. Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu, kada smo poveli sa 2:0. Posle trećeg gola u drugom delu mislim da smo rutinski utakmicu priveli kraju", rekao je Mirković za televiziju Arena sport.

Partizan je sinoć na svom terenu sa 4:0 pobedio Voždovac u prvoj utakmici 11. kola Super lige.

Upitan zašto je na poluvremenu zamenio golmana Vladimira Stojkovića, Mirković je rekao da se kapiten osećao malaksao.

Trener Partizana Zoran Mirković bio je prinuđen da menja postavu uoči utakmice 11. kola, koju je njegov tim igrao protiv Voždovca. Da nevolja bude veća, šef stručnog štaba "parni valjak" morao je da pravi prinudne izmene i tokom utakmice.

I pre duela sa "zmajevima" bilo je poznato da Marko Janković u petak neće istrčati na travnjak stadiona u Humskoj, jer ponovo oseća bolove u trbušnom zidu. Zbog iste povrede je propustio i jedan deo prošle sezone.

Mriković nije mogao da računa ni na Nebojšu Kosovića, koji je bio planiran kao starter za današnju utakmicu. Crnogorski vezista je veče pred meč dobio visoku temperaturu i nikako nije mogao da igra, pa je umesto njega priliku od prvog minuta dobio Armin Đerelek.

Virus muči i Vladimira Stojkovića.

"Nije se osećao dobro, bio je malaksao", rekao je Mirković za Stojkovića i tako obrazložio odluku da ga zameni već na poluvremenu, kada je među stative stao Filip Kljajić.

“Neki virusi vladaju u Beogradu pa smo i mi verovatno zakačili. Dobro je što ide ova pauza. Odmorićemo tri dana, a posle od utorka opet idemo sa treninzima. Igrači koji igraju za reprezentacije idu već večeras, odnosno sutra. Opet smo na okupu tamo u utorak za dve nedelje”, rekao je Mirković.

Ni to nije sve…

Levi bek Nemanja G. Miletić je takođe pod terapijama, pa je, iako sa blagom temperaturom, na teren izašao Slobodan Urošević.

U svakom slučaju, igračima Partizana će nova reprezentativna pauza dobro doći da se reše sezonskih virusa i oporave od povreda, kako bi što spremniji dočekali drugi deo jesenjeg dela sezone.

Tmurna lica Zorana Mirkovića, koja su bila česta u prvim utakmicama kada je preuzeo tim Partizana, postalo je vedro. Od derbija sa Crvenom zvezdom, preko još jednog u Nišu, do pobede nad Voždovcem ovog petka Humskoj.

Šef stručnog štaba Partizana ima sve više razloga za zadovoljstvo, a danas je konačno video da se i realizacija popravlja. "Valjak" je pregazio Voždovac 4:0.

"Mogu da budem zadovoljan odigranom utakmicom, dali smo četiri lepa gola. Igrali smo dobro prvo poluvreme. Postigli smo golove, ajde da kažem na vreme. A posle trećeg gola smo rutinski priveli utakmicu kraju", istakao je Mirković posle meča.

"Kao defanzivac uvek želim da sačuvam mrežu, a lepo je i da smo dali četiri. Igrali smo tečnije nego ranije. Maltene smo sve šanse iskoristili. U prethodnim mečevima, protiv Zvezde i Radničkog smo dosta mašili", primetio je trener Partizana.

On smatra da crno-beli napreduju i da idu ka ispunjenju njegove vizije.

"Na dobrom smo putu. Rekao sam igračima pre utakmice, da jedino što moramo da radimo iz nedelje u nedelju je da se ponavljamo. Da podižemo igru i samopouzdanje. Mislim da to može još mnogo bolje".

Mirkovića je publika nagradila ovacijama i one mu, prema sopstvenom priznanju, prjaju.

"Naravno. Ovo je period dobre igre i rezultata. Zasluga na prvom mestu igračima, a onda posle idemo mi iz stručnog štaba.

Trener Voždovca Jovan Damjanović ocenio je da bi utakmica imala drugi tok da je njegova ekipa na početku meča iskoristila odličnu priliku.

"Nadali smo se da smo mogli da pružimo veći otpor Partizanu... Da smo dali prvi gol, bio bi drugačiji tok utakmice. Ovako primili smo rano golove, tako da je ovo realan rezultat na kraju", rekao je Damjanović.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar