"У Словенији су прали новац за Мамића!"

Медији у Љубљани довели у везу најмоћнијег човека хрватског фудбала са злоупотребама у њиховој земљи.

Фудбал 06.10.2018 | 12:00
"У Словенији су прали новац за Мамића!"
Здравко Мамић је оптужен и осуђен у Хрватској због незаконитог "извлачења" новца из Динамо Загреба и од тада се налази у родној Босни и Херцеговини.

Подсетимо, суд је неправоснажно осудио дугогодишњег челника Динамо Загреба на шест и по година затвора, а његовог брата Зорана на четири године и 11 месеци затвора.

У међувремену, док се Мамић налази у БиХ, интересантно је да је Динамо довео сина власника хотела у којем је "Мамињо", а овог четвртка из Словеније је стигла нова информација која је изазвала велику пажњу.

Према писању портала сиол.нет, словеначка полиција потврдила је да тамошњи Национални биро за истраге у сарадњи са хрватским колегама претражује компаније, пословне просторе и станове шесторо особа на подручју Љубљане, Копера и Марибора, као и на територији Хрватске.

Све те радње изводе се у склопу истраге због сумњи у прање новца и злоупотребу положаја.

Портал Индеx.хр објавио је да су словеначка трговачка друштва на основу фиктивних рачуна плаћала услуге оф-шор компанијама, регистрованим у Великој Британији, за услуге које никад нису испоручене. Истражитељи штету процењују на 1,6 милиона евра!

Међу шест осумњичених је и један хрватски држављанин, а из Љубљане стиже информација да су у средишту истраге људи повезани са Здравком Мамићем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар