"U Sloveniji su prali novac za Mamića!"

Mediji u Ljubljani doveli u vezu najmoćnijeg čoveka hrvatskog fudbala sa zloupotrebama u njihovoj zemlji.

Fudbal 06.10.2018 | 12:00
"U Sloveniji su prali novac za Mamića!"
Zdravko Mamić je optužen i osuđen u Hrvatskoj zbog nezakonitog "izvlačenja" novca iz Dinamo Zagreba i od tada se nalazi u rodnoj Bosni i Hercegovini.

Podsetimo, sud je nepravosnažno osudio dugogodišnjeg čelnika Dinamo Zagreba na šest i po godina zatvora, a njegovog brata Zorana na četiri godine i 11 meseci zatvora.

U međuvremenu, dok se Mamić nalazi u BiH, interesantno je da je Dinamo doveo sina vlasnika hotela u kojem je "Maminjo", a ovog četvrtka iz Slovenije je stigla nova informacija koja je izazvala veliku pažnju.

Prema pisanju portala siol.net, slovenačka policija potvrdila je da tamošnji Nacionalni biro za istrage u saradnji sa hrvatskim kolegama pretražuje kompanije, poslovne prostore i stanove šestoro osoba na području Ljubljane, Kopera i Maribora, kao i na teritoriji Hrvatske.

Sve te radnje izvode se u sklopu istrage zbog sumnji u pranje novca i zloupotrebu položaja.

Portal Index.hr objavio je da su slovenačka trgovačka društva na osnovu fiktivnih računa plaćala usluge of-šor kompanijama, registrovanim u Velikoj Britaniji, za usluge koje nikad nisu isporučene. Istražitelji štetu procenjuju na 1,6 miliona evra!

Među šest osumnjičenih je i jedan hrvatski državljanin, a iz Ljubljane stiže informacija da su u središtu istrage ljudi povezani sa Zdravkom Mamićem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar