Ђуричић: Гол Донаруми за пробијање леда!

Српски фудбалер Филип Ђуричић игра у све бољој форми, у прошлом колу је постигао првенац у дресу Сасуола, па очекује да је то само почетак.

Фудбал 06.10.2018 | 11:00
Ђуричић: Гол Донаруми за пробијање леда!
Српски офанзивни везиста је првенац постигао против Милана затресавши мрежу једног од најбољих голмана света Ђанлуиђија Донаруме ударцем са 15 метара по земљи.

"Увек је лепо дати гол, поготово ако је на голу Донарума. Надам се да је ово био само први гол у низу. Можда није био толико битан за екипу, али мени много значи то што сам већ сада пробио лед", рекао је Ђуричић.

Ђуричић је на претходној утакмици наговестио улазак у добру форму, што је истакао и тренер Де Зерби.

"Против СПАЛ-а сам одиграо врло добро. Најважније је да сам показао клубу и екипи да могу да рачунају на мене. Асистирао сам за други гол и то је била једна од ставки на којима сам претходно радио. Тренер ме је истакао после утакмице, али мислим да је то била права тимска победа".

Овај 26-годишњи офанзивни везиста је задовољан тренутном формом, али верује да увек може и треба боље.

"Увек има простора за напредак. С обзиром да је првенство тек почело, задовољан сам како се све одвија. Много су ми помогли старији играчи попут капитена Мањанелија и Принца, као и тренер и цео стручни штаб. Имам осећај као да сам овде већ дужи период, а не само три месеца".

Сасуоло је одлично започео нову сезону и чак и после овог убедљивог пораза од Милана, заузима пету позицију.

"Почели смо како смо желели и за сад идемо утакмицу по утакмицу. Имамо младу екипу и мислимо да смо на правом путу. Жеља нам је да будемо у врху и верујемо да ће зависити само од нас на којој ћемо позицији завршити. Поражени смо само против Милана и Јувеа, што нам даје за право да размишљамо у том правцу".

У следећем колу екипа Сасуола гостује Наполију.

"Наполи је екипа која ће бити у врху Серије А. Ми ћемо и против њих пробати да играмо храбро и да наметнемо наш стил. Посед лопте је наше оружје и не одустајемо од тога, којег год противника да имамо. Биће право задовољство надметати се са њима на Сан Паолу и надам се да ћемо моћи да извучемо повољан резултат", закључио је Ђуричић.

Меч Наполи – Сасуоло игра се у недељу од 18х.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар