Đuričić: Gol Donarumi za probijanje leda!

Srpski fudbaler Filip Đuričić igra u sve boljoj formi, u prošlom kolu je postigao prvenac u dresu Sasuola, pa očekuje da je to samo početak.

Fudbal 06.10.2018 | 11:00
Đuričić: Gol Donarumi za probijanje leda!
Srpski ofanzivni vezista je prvenac postigao protiv Milana zatresavši mrežu jednog od najboljih golmana sveta Đanluiđija Donarume udarcem sa 15 metara po zemlji.

"Uvek je lepo dati gol, pogotovo ako je na golu Donaruma. Nadam se da je ovo bio samo prvi gol u nizu. Možda nije bio toliko bitan za ekipu, ali meni mnogo znači to što sam već sada probio led", rekao je Đuričić.

Đuričić je na prethodnoj utakmici nagovestio ulazak u dobru formu, što je istakao i trener De Zerbi.

"Protiv SPAL-a sam odigrao vrlo dobro. Najvažnije je da sam pokazao klubu i ekipi da mogu da računaju na mene. Asistirao sam za drugi gol i to je bila jedna od stavki na kojima sam prethodno radio. Trener me je istakao posle utakmice, ali mislim da je to bila prava timska pobeda".

Ovaj 26-godišnji ofanzivni vezista je zadovoljan trenutnom formom, ali veruje da uvek može i treba bolje.

"Uvek ima prostora za napredak. S obzirom da je prvenstvo tek počelo, zadovoljan sam kako se sve odvija. Mnogo su mi pomogli stariji igrači poput kapitena Manjanelija i Princa, kao i trener i ceo stručni štab. Imam osećaj kao da sam ovde već duži period, a ne samo tri meseca".

Sasuolo je odlično započeo novu sezonu i čak i posle ovog ubedljivog poraza od Milana, zauzima petu poziciju.

"Počeli smo kako smo želeli i za sad idemo utakmicu po utakmicu. Imamo mladu ekipu i mislimo da smo na pravom putu. Želja nam je da budemo u vrhu i verujemo da će zavisiti samo od nas na kojoj ćemo poziciji završiti. Poraženi smo samo protiv Milana i Juvea, što nam daje za pravo da razmišljamo u tom pravcu".

U sledećem kolu ekipa Sasuola gostuje Napoliju.

"Napoli je ekipa koja će biti u vrhu Serije A. Mi ćemo i protiv njih probati da igramo hrabro i da nametnemo naš stil. Posed lopte je naše oružje i ne odustajemo od toga, kojeg god protivnika da imamo. Biće pravo zadovoljstvo nadmetati se sa njima na San Paolu i nadam se da ćemo moći da izvučemo povoljan rezultat", zaključio je Đuričić.

Meč Napoli – Sasuolo igra se u nedelju od 18h.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar