Интерес Србије је чланство у ЕУ

Предсједница владе Ана Брнабић изјавила је данас да је у интересу Србије да постане чланица ЕУ што је прије могуће, да реформе спроведе због грађана и привреде, а не због Уније и поновила да је интерес ове земље да се очува регионална стабилност.

Србија 04.10.2018 | 15:31
Интерес Србије је чланство у ЕУ
Премијерка је захвалила лондонском Економисту на скупу који је организован у Београду, јер је то сјајна промоција Београда и Србије, али и због тога што су теме – Балкан, Европа, рјешења политичких спорова за унапређењ пословних и економских веза од великог, стратешког значаја за Србију, али и за регион.

Брнабић је поручила да је приоритет број 1 региона приступање Европској унији, којој теже све земље Западног Балкана.

Примјетила је да је разлика у томе што немају све земље “атлантски дио интграција”, односно намјеру да постану чланице НАТО-а.

– Србија није на евроатланстком путу. Не желимо да постанемо чланица НАТО, иако имамо висок степен сарадње за једну државу ван ЕУ, кроз Партнерство за мир – рекла је Брнабић на скупу.

Поручила је да је први разлог тежње да Србија постане чланица ЕУ – мир, те да је њен одговор на питање зашто желе да буду чланица Уније, када у њу неки данас сумњају, а неки и напуштају – да је то за њих мировни пројекат.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милорад

04.10.2018 13:41

Па ово је стварно педер. Фуј, какав створ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момцило Момо Пивас

04.10.2018 14:05

Европска унија је јарам кои се ставља властитој земљи и његовом народу Да би се укинула вера традициа и да будемо робови оних кои су нам правили ратове насиља плацке убиства да би сутра наса деца и потомци наси проклињали свакога онога ко настоји да нас прикљуци унији зар је просло толико времена да су многи лидери заборавили ста нам је све направила та европска окупаторска униаЗар требамо да предемо преко толики зртава зар требамо да заборавимо њихове геноциде и на крају да нам нацисти командују Не у европску унију

ОДГОВОРИТЕ
Name

гергелy

04.10.2018 15:51

Остави ЕУ по страни дрзи се Русије и њиховог стандарда и обавезно дјецу тамо послати да раде.Види се да си уцио кафанску историју митоманија и легенде.

Name

Ре гергели

04.10.2018 17:22

То су ткз.резимски ботови који пљацкају свој народ и купују станове по западу.Али ако је народ овца онда сисати.

Name

ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ГРАЂАНЕ БИХ

04.10.2018 15:17

Нек ову пошаљу као замјену за српску мајку пластичару са избушеним шлауфима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

04.10.2018 15:19

ПА ТИ СИ МОМАК И ПОСТАВЉЕН ТУ ДА УВЕДЕС СРБИЈУ У ДРУСТВЕНИ РАЗВРАТ ПОПУТ ОНОГ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ГДЈЕ СЕ СИЛУЈУ ДЈЕЦА,ЗИВОТИЊЕ,ГДЈЕ ПЕДЕРИ И ЛЕЗБЕЈКЕ ИМАЈУ ПРАВО НА БРАК И УСВАЈАЊЕ ДЈЕЦЕ,МОЈ БРНАБИЦУ САМО ЗЛО СОТОНЕ ТИ ИЗ ОЦИЈУ ВИРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

04.10.2018 17:49

Нисам бас увјерен да је то вас интерес. Вас интерес је оно сто Русија казе. Млада са два вјереника постане курва. Уосталом и Грцка и Бугарска су у Еу али и у Нато и то Руси постују. Само буранија нема свој став и врти се као рингиспил.

ОДГОВОРИТЕ