Interes Srbije je članstvo u EU

Predsjednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je u interesu Srbije da postane članica EU što je prije moguće, da reforme sprovede zbog građana i privrede, a ne zbog Unije i ponovila da je interes ove zemlje da se očuva regionalna stabilnost.

Srbija 04.10.2018 | 15:31
Interes Srbije je članstvo u EU
Premijerka je zahvalila londonskom Ekonomistu na skupu koji je organizovan u Beogradu, jer je to sjajna promocija Beograda i Srbije, ali i zbog toga što su teme – Balkan, Evropa, rješenja političkih sporova za unapređenj poslovnih i ekonomskih veza od velikog, strateškog značaja za Srbiju, ali i za region.

Brnabić je poručila da je prioritet broj 1 regiona pristupanje Evropskoj uniji, kojoj teže sve zemlje Zapadnog Balkana.

Primjetila je da je razlika u tome što nemaju sve zemlje “atlantski dio intgracija”, odnosno namjeru da postanu članice NATO-a.

– Srbija nije na evroatlanstkom putu. Ne želimo da postanemo članica NATO, iako imamo visok stepen saradnje za jednu državu van EU, kroz Partnerstvo za mir – rekla je Brnabić na skupu.

Poručila je da je prvi razlog težnje da Srbija postane članica EU – mir, te da je njen odgovor na pitanje zašto žele da budu članica Unije, kada u nju neki danas sumnjaju, a neki i napuštaju – da je to za njih mirovni projekat.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milorad

04.10.2018 13:41

Pa ovo je stvarno peder. Fuj, kakav stvor

ODGOVORITE
Name

Momcilo Momo Pivas

04.10.2018 14:05

Evropska unija je jaram koi se stavlja vlastitoj zemlji i njegovom narodu Da bi se ukinula vera tradicia i da budemo robovi onih koi su nam pravili ratove nasilja placke ubistva da bi sutra nasa deca i potomci nasi proklinjali svakoga onoga ko nastoji da nas prikljuci uniji zar je proslo toliko vremena da su mnogi lideri zaboravili sta nam je sve napravila ta evropska okupatorska uniaZar trebamo da predemo preko toliki zrtava zar trebamo da zaboravimo njihove genocide i na kraju da nam nacisti komanduju Ne u evropsku uniju

ODGOVORITE
Name

gergely

04.10.2018 15:51

Ostavi EU po strani drzi se Rusije i njihovog standarda i obavezno djecu tamo poslati da rade.Vidi se da si ucio kafansku istoriju mitomanija i legende.

Name

Re gergeli

04.10.2018 17:22

To su tkz.rezimski botovi koji pljackaju svoj narod i kupuju stanove po zapadu.Ali ako je narod ovca onda sisati.

Name

PRAVDA ZA DAVIDA I GRAĐANE BIH

04.10.2018 15:17

Nek ovu pošalju kao zamjenu za srpsku majku plastičaru sa izbušenim šlaufima.

ODGOVORITE
Name

Dario

04.10.2018 15:19

PA TI SI MOMAK I POSTAVLJEN TU DA UVEDES SRBIJU U DRUSTVENI RAZVRAT POPUT ONOG U EVROPSKOJ UNIJI GDJE SE SILUJU DJECA,ZIVOTINJE,GDJE PEDERI I LEZBEJKE IMAJU PRAVO NA BRAK I USVAJANJE DJECE,MOJ BRNABICU SAMO ZLO SOTONE TI IZ OCIJU VIRI.

ODGOVORITE
Name

Global zitizen

04.10.2018 17:49

Nisam bas uvjeren da je to vas interes. Vas interes je ono sto Rusija kaze. Mlada sa dva vjerenika postane kurva. Uostalom i Grcka i Bugarska su u Eu ali i u Nato i to Rusi postuju. Samo buranija nema svoj stav i vrti se kao ringispil.

ODGOVORITE