СБ УН: Кина враћа КиМ на дневни ред

Захваљујући Пекингу, Савјет безбједности УН поново ће дискутовати о питању Косова и Метохије на сједници у новембру, пишу данас "Новости. "

Свијет 02.10.2018 | 09:38
СБ УН: Кина враћа КиМ на дневни ред
Кина ће сљедећег мјесеца бити предсједавајућа свјетске владе и у дневни ред ће уврстити извјештај генералног секретара Антонија Гутереша о ситуацији на КиМ, за разлику од Велике Британије која је спречила да се он разматра током августа, када је била предсједавајућа Савјета, наводи лист.

Редован термин за дискусију о КиМ падао је баш у августу. Стопама Лондона, како лист подсјећа, пошао је и Вашингтон, који је по ротирајућем редослиједу кројио план рада за септембар, па су и САД исто тако избјегле да се расправља о КиМ.

С обзиром на то да су се извјештаји свих генералних секретара УН, од 1999. године, правили за тромјесечни период, а да ће до новембра проћи нова три месеца од последњег написаног, али не и разматраног Гутерешовог рапорта, пред Савјет безбједности ће се у том тренутку наћи два извјештаја првог човјека свјетске организације, наводи лист.

Први који се односио на период од 16. априла до 15. јула 2018. године и други, који ће покрити дешавања од јула до средине октобра. Тако ће ово бити први пут да се засједање посвећено КиМ одржи послије пола године, јер је посљедње било у мају.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дзоо

02.10.2018 09:03

А пуно це то знацити ево сад це Вувиц прогласити победу 5:0 за Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

02.10.2018 10:06

Мора да је Кесиц лобирао.

ОДГОВОРИТЕ