Влада најавила сљедећи корак

У наредних седам до 10 дана биће одржане консултације са народним посланицима и процијењено да ли ће започети поступак у Скупштини за уставне промјене или ће бити расписани парламентарни избори, изјавила је македонска министарка одбране Радмила Шекеринска.

Регион 02.10.2018 | 07:14
Влада најавила сљедећи корак
Према њеним ријечима, то питање је веће од интереса свих политичких странака, а законодавци ће испред себе имати јасан избор, преноси портал ПлусИнфо.

"С једне стране, ЕУ и НАТО, а с друге стране, изолација и несигурност. Очекујемо да прихватимо референдумску поруку. Иначе, преостали алат су ванредни парламентарни избори. Другу прилику Македонија неће имати. До сада нико није пронашао алтернативу чланству у ЕУ и НАТО", рекла је Шекеринска.

Македонска министарка одбране Радмила Шекеринска изјавила је да посланици Собрања имају јасан избор -изолација земље или НАТО и европска будуц́ност.

Министарка Радмила Шекеринска је изјавила да је 600.000 грађана на референдуму гласало „за“, што је како је навела, више гласова него што је било која политичка партија или коалиција добила на изборима од 1994. године до данас.

“Посланици у парламенту имају јасан избор - изолација земље или НАТО и европска будуц́ност. Нико нам није понудио алтернативу за НАТО и ЕУ и не смијемо се играти нашом будуц́ношц́у“, поручила је Шекеринска.

Бујар Османи, вицепремијер за европска питања у македонској влади, изјавио је да чланство у НАТО-у за Македонију значи мир и стабилност у наредних сто година, као и економски раст и прилив страних инвестиција.

„У супротном, чека нас безбједносна, политичка и економска неизвјесност“, рекао је Османи.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

следећи де пише без ј

02.10.2018 06:58

Следећи се пише следећи а не сљедећи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин

02.10.2018 14:24

Требају све бивсе републике југославије да удју у НАТО поготово БиХ и Македонија те ребублике су тренутно нестабилне и ради трајног ира и стабилности сто прије уци у нато

ОДГОВОРИТЕ