На пола сата обуставили рад

Представници синдиката Жељезница Републике Српске одржали су данас получасовни штрајк упозорења у неколико градова. Траже испуњавање њихових захтјева, у противном ће одржати масовни протест.

Република Српска 01.10.2018 | 17:18
На пола сата обуставили рад
На пола сата жељезничари су обуставили све активности. Радници кажу да се у овом јавном предузећу не поштују радничка права. Траже потписивање колективног уговора, а спорни су и поједини анекси уговора којима су радници директно оштећени.



Траже гаранције руководства да у процесу реструктурисања предузећа неће бити ликвидације појединих дијелова те компаније.

Штрајкови упозорења одржани су и у Приједору, Новом Граду, а око 200 радника је на пола сата обуставило све активности и на жељезничкој станици у Добоју.

Представници радника су питали управу и шта је са кредитом Свјетске банке од кога треба да им се исплате дуговања по основу судских пресуда.

За сутра је заказан састанак Управе Жељезница и синдикатаа, Уколико договора не буде најављен је протест испред зграде Жељезница у Добоју.

Из Управе Жељезница Српске нису коментарисали разлоге које су као основ за незадовољство истакли представници синдиката, осим да у њима "има погрешног виђења и тумачења".



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

буффало.билл.бл

01.10.2018 17:08

Сад ће предсједник са гајбом нектара ријешити ствар. Можда падне и по чашица крушке, избори су...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2018 18:51

Чувајте се продановића

Name

МИЛАН

01.10.2018 20:17

Не губите енергију...нема од зелезница ниста...тотална пропаст...не мозете ви страјком ниста ресити сто је власт годинама запостављала...а синдикат заборавите,то је продузена рука власти...

ОДГОВОРИТЕ