Na pola sata obustavili rad

Predstavnici sindikata Željeznica Republike Srpske održali su danas polučasovni štrajk upozorenja u nekoliko gradova. Traže ispunjavanje njihovih zahtjeva, u protivnom će održati masovni protest.

Republika Srpska 01.10.2018 | 17:18
Na pola sata obustavili rad
Na pola sata željezničari su obustavili sve aktivnosti. Radnici kažu da se u ovom javnom preduzeću ne poštuju radnička prava. Traže potpisivanje kolektivnog ugovora, a sporni su i pojedini aneksi ugovora kojima su radnici direktno oštećeni.



Traže garancije rukovodstva da u procesu restrukturisanja preduzeća neće biti likvidacije pojedinih dijelova te kompanije.

Štrajkovi upozorenja održani su i u Prijedoru, Novom Gradu, a oko 200 radnika je na pola sata obustavilo sve aktivnosti i na željezničkoj stanici u Doboju.

Predstavnici radnika su pitali upravu i šta je sa kreditom Svjetske banke od koga treba da im se isplate dugovanja po osnovu sudskih presuda.

Za sutra je zakazan sastanak Uprave Željeznica i sindikataa, Ukoliko dogovora ne bude najavljen je protest ispred zgrade Željeznica u Doboju.

Iz Uprave Željeznica Srpske nisu komentarisali razloge koje su kao osnov za nezadovoljstvo istakli predstavnici sindikata, osim da u njima "ima pogrešnog viđenja i tumačenja".



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

buffalo.bill.bl

01.10.2018 17:08

Sad će predsjednik sa gajbom nektara riješiti stvar. Možda padne i po čašica kruške, izbori su...

ODGOVORITE
Name

Re

01.10.2018 18:51

Čuvajte se prodanovića

Name

MILAN

01.10.2018 20:17

Ne gubite energiju...nema od zeleznica nista...totalna propast...ne mozete vi strajkom nista resiti sto je vlast godinama zapostavljala...a sindikat zaboravite,to je produzena ruka vlasti...

ODGOVORITE