Српкиње на једином правом испиту у првој фази СП-а

Уколико изабранице Зоран Терзића славе против Бразилки готово сигурно ће обезбедити прво место у Групи Д и са великим шансама да прескоче и другу рунду и стигну међу шест најбољих селекција света.

Остали спортови 01.10.2018 | 00:10
Српкиње на једином правом испиту у првој фази СП-а
Да ли ће даме да освете одбојкаше Србије, који су поражени у полуфиналу СП од Бразила?

Наше одбојкашице очекивано у прва два кола Групе Д нису имале проблема са аутсајдерима Доминиканском Републиком и Кенијом, а у понедељак (12.20) први и једини прави испит у првој фази такмичења - Бразил.

Победа над бронзаном селекцијом са последњег СП у Италији пре четири године отварају широм врата треће фазе такмичења. Наиме, ако славе изабранице Зорана Терзића ће готово сигурно да буду прве у Групи Д, а онда ће у новоформирану групу да уђу највероватније свих пет победа што ће знатно олакшати пут међу шест најбољих репрезентација планете.

Бразилке су у паду последњих година. За њих је било велико разочарање што пре две године у Рију пред својим навијачима нису успеле да стигну до олимпијске медаље. Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић и остале наше репрезентативке у тај дуел улазе као благи фаворит. Подсетимо, пре шампионата букмејкери су само Американкама давали веће шансе од шампионки Европе из 2017. године. Као и код мушкараца, и код дама, Бразил је неугодан противник по нашу селекцију. Традиција је на страни јужноамеричке репрезентације која је добила Српкиње на последња три меча. Од претходних 12 дуела, наше одбојкашице су добиле само два. Прошле године на Гранд прију, Србија је победила са максималних 3:0. Ове године у Лиги нација, Бразилке су на свом терену победиле 3:1.

Бразилке са клупе предводи познати стручњак Жозе Зе Роберто Гимараеш. На терену перјанице селекције су Фернанда Родригез, Ана Беатрис Кореа и Тандара Каисета. Као наша селекција и Бразилке имају максималних шест бодова после два кола.

У понедељак, за разлику од претходна два дана, играће се само у две групе, А у Јокохами и Д у Хамаматсу. Осим меча Српкиња и Бразилки, нема дерби мечева. У групи са којом се укрштамо у другој фази Јапанке и Холанђанке не би требало да имају тежак задатак против аутсајдера Мексика и Камеруна.

СП ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ - 3. КОЛО

Понедељак

ГРУПА А (ЈОКОХАМА)

06.40: Немачка - Аргентина 
09.10: Холандија - Камерун 
12.20: Мексико - Јапан 

ГРУПА Д (ХАМАМАТСУ)

06.40: Доминиканска Република - Казахстан 
09.10: Порторико - Кенија 
12.20: Србија - Бразил 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар