Srpkinje na jedinom pravom ispitu u prvoj fazi SP-a

Ukoliko izabranice Zoran Terzića slave protiv Brazilki gotovo sigurno će obezbediti prvo mesto u Grupi D i sa velikim šansama da preskoče i drugu rundu i stignu među šest najboljih selekcija sveta.

Ostali sportovi 01.10.2018 | 00:10
Srpkinje na jedinom pravom ispitu u prvoj fazi SP-a
Da li će dame da osvete odbojkaše Srbije, koji su poraženi u polufinalu SP od Brazila?

Naše odbojkašice očekivano u prva dva kola Grupe D nisu imale problema sa autsajderima Dominikanskom Republikom i Kenijom, a u ponedeljak (12.20) prvi i jedini pravi ispit u prvoj fazi takmičenja - Brazil.

Pobeda nad bronzanom selekcijom sa poslednjeg SP u Italiji pre četiri godine otvaraju širom vrata treće faze takmičenja. Naime, ako slave izabranice Zorana Terzića će gotovo sigurno da budu prve u Grupi D, a onda će u novoformiranu grupu da uđu najverovatnije svih pet pobeda što će znatno olakšati put među šest najboljih reprezentacija planete.

Brazilke su u padu poslednjih godina. Za njih je bilo veliko razočaranje što pre dve godine u Riju pred svojim navijačima nisu uspele da stignu do olimpijske medalje. Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i ostale naše reprezentativke u taj duel ulaze kao blagi favorit. Podsetimo, pre šampionata bukmejkeri su samo Amerikankama davali veće šanse od šampionki Evrope iz 2017. godine. Kao i kod muškaraca, i kod dama, Brazil je neugodan protivnik po našu selekciju. Tradicija je na strani južnoameričke reprezentacije koja je dobila Srpkinje na poslednja tri meča. Od prethodnih 12 duela, naše odbojkašice su dobile samo dva. Prošle godine na Grand priju, Srbija je pobedila sa maksimalnih 3:0. Ove godine u Ligi nacija, Brazilke su na svom terenu pobedile 3:1.

Brazilke sa klupe predvodi poznati stručnjak Žoze Ze Roberto Gimaraeš. Na terenu perjanice selekcije su Fernanda Rodrigez, Ana Beatris Korea i Tandara Kaiseta. Kao naša selekcija i Brazilke imaju maksimalnih šest bodova posle dva kola.

U ponedeljak, za razliku od prethodna dva dana, igraće se samo u dve grupe, A u Jokohami i D u Hamamatsu. Osim meča Srpkinja i Brazilki, nema derbi mečeva. U grupi sa kojom se ukrštamo u drugoj fazi Japanke i Holanđanke ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv autsajdera Meksika i Kameruna.

SP ZA ODBOJKAŠICE - 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA A (JOKOHAMA)

06.40: Nemačka - Argentina 
09.10: Holandija - Kamerun 
12.20: Meksiko - Japan 

GRUPA D (HAMAMATSU)

06.40: Dominikanska Republika - Kazahstan 
09.10: Portoriko - Kenija 
12.20: Srbija - Brazil 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar