Подрашчанин: Хтјели смо медаљом да се опростимо од Србије!

Марко Подрашчанин, дугогодишњи одбојкаш репрезентације Србије, рекао је да остаје жал што нису освојили медаљу на Светском првенству у Италији и Бугарској.

Остали спортови 01.10.2018 | 10:15
Подрашчанин: Хтјели смо медаљом да се опростимо од Србије!
"Стварно ми је криво. За нас неколико ово ће вероватно да буде последње Светско првенство за репрезентацију. Хтели смо да се са медаљом опростимо од репрезентације", рекао је Подрашчанин. 

Одбојкаши Србије поражени су од Сједињених Америчких Држава у четири сета – 23:25, 25:17, 32:30, 25:19. 

"Верујте, дали смо све од себе, међутим, изгледа да смо се против Италије издували, где нам је све ишло од руке, и да у последња три меча против Пољске, Бразила и Американаца никако није хтео да нам уђе сервис, мислим на онај јаки сервис који би требао да поремети противника. Кажем још једном, поносан сам на екипу, четврто место на Свету није мала ствар, али свакао је горак утисак, јер ипак лепше је кад се освоји медаља и кад се још више обрадује нација", рекао је Подрашчанин. 

Невен Мајсторовић је рекао да је пораз тежак. 

"Они су очигледно успели да се опораве и поред тога што су утакмицу завршили касно синоћ и да дају максимум, исто као и ми, али наш максимум није био довољан за медаљу. Остаје жал, дали смо све од себе. Американци су били бољи", рекао је Мајсторовић.

"Имамо за чим да жалимо јер смо имали своје шансе. Није нам пошло за руком и остаје нам да извучемо поуке", додао је. 

Милан Катић је рекао да жали, али да није мала ствар бити медју четири најбоље репрезентације света. 

"Велика штета, мислим да смо заслужили медаљу. Приказали смо висок ниво игре током целог турнира. Много шанси нисмо искористили. Ово је најгоре, четврто место, боље да смо изгубили у четвртфиналу него овако. Сутра ћу вероватно бити поносан на четврто место јер није мала ствар бити медју четири најбољих на свету", рекао је Катић. 

Срећко Лисинац је казао да би Србија прихватила пласман медју четири пре почетка турнира. 

"Оберучке бисмо пре почетка турнира прихватили да удјемо медју четири. Сад, са ове стране нам је свима тешко. Остали смо без енергије на крају и нисмо играли као у већем делу првенства. Поносни смо јер смо оставили много јаке репрезентације иза нас", казао је Лисинац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар