Podraščanin: Htjeli smo medaljom da se oprostimo od Srbije!

Marko Podraščanin, dugogodišnji odbojkaš reprezentacije Srbije, rekao je da ostaje žal što nisu osvojili medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

Ostali sportovi 01.10.2018 | 10:15
Podraščanin: Htjeli smo medaljom da se oprostimo od Srbije!
"Stvarno mi je krivo. Za nas nekoliko ovo će verovatno da bude poslednje Svetsko prvenstvo za reprezentaciju. Hteli smo da se sa medaljom oprostimo od reprezentacije", rekao je Podraščanin. 

Odbojkaši Srbije poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država u četiri seta – 23:25, 25:17, 32:30, 25:19. 

"Verujte, dali smo sve od sebe, međutim, izgleda da smo se protiv Italije izduvali, gde nam je sve išlo od ruke, i da u poslednja tri meča protiv Poljske, Brazila i Amerikanaca nikako nije hteo da nam uđe servis, mislim na onaj jaki servis koji bi trebao da poremeti protivnika. Kažem još jednom, ponosan sam na ekipu, četvrto mesto na Svetu nije mala stvar, ali svakao je gorak utisak, jer ipak lepše je kad se osvoji medalja i kad se još više obraduje nacija", rekao je Podraščanin. 

Neven Majstorović je rekao da je poraz težak. 

"Oni su očigledno uspeli da se oporave i pored toga što su utakmicu završili kasno sinoć i da daju maksimum, isto kao i mi, ali naš maksimum nije bio dovoljan za medalju. Ostaje žal, dali smo sve od sebe. Amerikanci su bili bolji", rekao je Majstorović.

"Imamo za čim da žalimo jer smo imali svoje šanse. Nije nam pošlo za rukom i ostaje nam da izvučemo pouke", dodao je. 

Milan Katić je rekao da žali, ali da nije mala stvar biti medju četiri najbolje reprezentacije sveta. 

"Velika šteta, mislim da smo zaslužili medalju. Prikazali smo visok nivo igre tokom celog turnira. Mnogo šansi nismo iskoristili. Ovo je najgore, četvrto mesto, bolje da smo izgubili u četvrtfinalu nego ovako. Sutra ću verovatno biti ponosan na četvrto mesto jer nije mala stvar biti medju četiri najboljih na svetu", rekao je Katić. 

Srećko Lisinac je kazao da bi Srbija prihvatila plasman medju četiri pre početka turnira. 

"Oberučke bismo pre početka turnira prihvatili da udjemo medju četiri. Sad, sa ove strane nam je svima teško. Ostali smo bez energije na kraju i nismo igrali kao u većem delu prvenstva. Ponosni smo jer smo ostavili mnogo jake reprezentacije iza nas", kazao je Lisinac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar