"Издала си га и одвела у смрт"!

Неколико хиљада Сарајлија и становника Босне и Херцеговине из осталих градова, окупило се данас испред Народног позоришта, гдје одржан девети по реду протест породице Мемић из Сарајева, која наставља своју борбу за истину.  

Босна и Херцеговина 29.09.2018 | 21:07
"Издала си га и одвела у смрт"!
Породица Мемић, у првом реду отац Муриз, тврди да је члан њихове породице, његов син Џенан Мемић убијен те да није страдао у саобараћајној несрећи.

Аријана Мемић, сестра Џенана Мемића, друга се обратила присутнима. Она је нагласила да ће се обратити Џенановој дјевојци Алиси Мутап.

– Ти си га издала и одвела  у смрт. Зашто те је погледао као да да си монструм у болници, то су твоје ријечи. Зашто Алиса ниси позвала Хитну помоћ. Шта си Алиса радила када се Џенан гушио у властитој крви. Шта си радила док је Џенан умирао. Одакле Џенанов телефон код твог тате Зије? Зашто Алиса прво ниси тражила пружање помоћи Џенана – питала је Аријана.



Њен говор су сви присутни испратили аплаузима. Убрзо је наставила.

– Зашто си по изласку из болнице рекла “тата, ријеши ово, зови своје људе”. Зашто си лагала да ти је изузета мајица на којој су били трагови крви. Сви знамо чији су то трагови крви били. Питам надлежне зашто нису узели ту мајицу као доказни материјал? Сјећаш ли се Алиса саопштења за јавност преко портала Клиx који је објавила твоја породица? Сјећаш ли се доласка у нашу кућу. Сјећаш ли се ријечи твоје маме Есме Мутап, која је тада изјавила “Не, њих није ударило ауто, Алиса добро зна како је када удари аутомобил, њих је неко напао” – наставила је Аријана Мемић.

Она је након тога додала да “није она као оне кукавице које нападају с леђа”.


– Сјећаш ли се када си добила информацију да је Џенан нешто рекао. Ухапсите Алису Мутап. Алиса Мутап зна истину, Алиса Мутап лаже. Она зна ко је убио Џенана – казала је Аријана Мемић и додала: “И ја сам дијете Муриза Мемића. Ја знам да његово срце куца да ће се борити за правду за Џенана, а молим и све вас да се пробудите и да станете уз њега”. 

– Ово треба бити борба свих нас – нагласила је, између осталог, Аријана Мемић, сестра Џенана Мемића.

Подсјећања ради, Џенан Мемић је страдао 8. фебруара 2016, док је са дјевојком Алисом Мутап шетао Великом алејом на сарајевској Илиџи. Мемић је седам дана касније преминуо 15. фебруара на КЦУС-у.



Љубо и Бекрија Сеферовић, отац и син, сами су се пријавили полицији и рекли да су скривили саобраћајну несрећу те да је тако Џенан страдао. Послије су на суду рекли како нису криви, а породица Мемић тврди да је младић убијен.

Сеферовићи су прије два мјесеца на Кантоналном суду у Сарајеву ослобођени кривице, а породица још указује на, како тврде, бројне неправилности у овом случају.

Породица још трага за истином о томе како је њихов син страдао те су, због тога, организовали и данашњи протест на који је поново стигао велики број Сарајлија и грађана из других градова Босне и Херцеговине, пише радиосарајево.ба.

(Српскаинфо)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Зрелост и неспособност

29.09.2018 19:44

Док се несто десава треба знања да се исправно реагује. Кад се несто заврси лако је налазити греске. Крупне ријеци јавно рецене. Једно је мртво, а друго обиљезено до смрти. Топао поздрав из ледене земље одакле се види пуно боље то парце земље у планинама Балкана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2018 05:56

О чему причаш??? Можда и видиш то "парче Балкана" боље, али га дефинитивно не разумиш и зато је сувисло да тако коментаришеш. Ако је актер, нечега лошег, неко из владајућих структура (свеједно која странка и који народ) или неки члан његове породице или једноставно, неко њима драг, можеш имати сво знање свијета, али ћеш се "борити са вјетрењачама" и сваки случај ће бити фингиран. На супротној страни је обично раја, обичан сиромашни народ. Без новца и без неких "веза", џаба им да су академици. Најбољи примјер су ти породице Драгичевић и Мемић. Мјесеци су требали да прођу да добију медијску пажњу, јер и медији раде за новац, а поготово ови "независни" (сви су зависни и припадају или се приклањају некој политичкој опцији). Срећа у несрећи ових људи је да се ближе избори, па су их се сјетили ови душебрижници из опозиције, а надам се да ће им се имена моћи сјетити 10 дана након избора. Иначе би ови случајеви били даље "паковани" па би и ови родитељи добили и новчане казне за "клевету", а неки би били и затворени...(затвор или лијечење затвореног типа са психијатријским надзором). Нажалост, ово нису први случајеви, а још жалосније је да неће бити ни задњи, јер је народ на том "парчету Балкана" као зомби, безосјећајан, груб и суров. Појединцу је битно само да се њему није шта десило, а то што "гази" другог појединца поред њега није његов проблем. То ти потврђује и посјета на протестним скуповима

Name

ре Зрелост и неспособност

30.09.2018 06:08

Не мора да знаци, да то, о цему неко далеко, није обавестен и не постоји или се није догодило.Са стране се мозда мозе спекулисати о објективности родитеља покојног Дзенана, али критика, било које врсте, сигурно није примерена. У реду, ако неко са стране боље види то парце земља на Балкану, не мора да знаци да је боље информисан о десавањима на истом. Није природно да родитељ надзиви своје дете. А, ако се то ипак деси, онда би било нормално да сазна, засто се то десило. Да то није једини слуцај," на парцету земље у балканским брдима", говори прица са Трга Крајине у Бања Луци.

Name

Ре

30.09.2018 08:41

Добро је човјек рекао, али превише вам је сужен видик да би га разумјели...

Name

Ре Ре

30.09.2018 10:17

А твој видик је као широк!? Хајде нам молим те појасни шта је (си) хтио рећи!

Name

Зоки

04.10.2018 21:57

Правда за Дзеенана!!!

Name

Др

06.10.2018 19:14

Побисе нас ови заститници национални интереса. Ваљда сваки оце своје да убија у свом тору.

Name

момчина

29.09.2018 20:07

Ја не бих оженио лудачу као што је Алиса Мутап.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта рећи

29.09.2018 20:14

БиХ је држава великих мафијаша. Раде шта хоће. Убијају, краду, отимају а полиција је уз њих као и тужиоци и судије итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

30.09.2018 06:26

ЗАКЉУЧАК: БИХ је држава судске и пандурске мафије, пандури набацују судијама и ГО , е то, признат ћете није имао ни Елиот Нес, Мислим Високи представниче да ЈЕ вријеме да престанете јести сармице, пите и питуљице, баклаве , свињско и јањече печење , за Ускрсе/Васкрсе, Божиће и Бајраме, већ да је вријеме да дјелујете , зар вам нису дали полуге , па употријебите их већ једном и од БИХ направите државу задовољних, економски обезбјђених грађана, а не земљу издјељену по торовима гдје Овнови има право да владају са овцама који пасу траву на територији са којом владају. ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ВЛАДАВИНЕ ТЕРОРА, ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИЋЕ -ПОКРЕНИТЕ СЕ

Name

М Р

29.09.2018 20:57

Породици Мемиц зелим да истрају у потразњи за истоном.Уз подрску народа све је могуце.Нека нам се овако несто висе никада недеси.Дзенану миран спокој дусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.09.2018 07:41

Докле висе цувати татине синове, мјесто да их хапсите, а оцу одузимате, крими ално стецене, хотеле, мотеле и отета народна богатства, власт сакрива и стити убице. Цио град и цијела Босна зна ко је убио Дзенана, а само тузиластво и полиција незна. Ма докле висе силе и неправде људи. Ма хапсимо ми банду и злотворе. Револуција је неминовна и онда правда за Дзенана, Давида и све друге невино страдале

Name

Дундо Мароје

30.09.2018 05:21

Породици Мемић желим да устрају у борби за Истину! Никако ми није јасно зашто дјевојка није ухапшена? Колико се ја сјећам она је мијењала исказе да би се на крају бранила амнезијом! Мурис, као и Давор, има одлучне адвокате, мала сугестија њима, мада не знам да ли је то пракса код нас, али нека траже судски налог да дјевојка хипнотисана! Она је кључ истине и очито да некога штити! Исто тако информација да је несретни момак настрадао од руке Сина власника хотела, ресторана и кафића у које залазе политичке личности из БиХ! Познато је да се Особа која се доводи у везу са смрћу младића, позната по бахатости и пријетњама као и да је под заштитом полиције! Баш ме занима шта сања Алиса Мутап? Спава ли? На све начине до Истине и Правде! ПРАВДА ЗА ЏЕНАНА И ДАВИДА! ПРАВДА ЗА СВУ УБИЈЕНУ И НЕСТАЛУ ДЈЕЦУ! ПРАВДА ЗА СВЕ НАС! Нека нас више они што нас трују пусте да живимо нормалним животом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

30.09.2018 10:13

Морају оптавдати паре које су добили,класицан Румунски сценаријо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дк

30.09.2018 12:24

ПОДРСКА.ПОРОДИЦИ.МЕМИЦ.И.ПРАВДА.ЗА.ДЗЕНАНА.НАРОД..ИЗ.РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУД, ПОЛИС

01.10.2018 06:02

ЗНА ЛИ НЕКО ЈЕЛИ АЛИСА МУТАП У БОЛНИЦИ ( ЛУДНИЦИ) ИЛИ КУЦИ НОРМАЛНО ЗОВИ.АКО ЈЕ КУЦИ,ОДМАХ УХАПСИТИ,ОНА ЈЕ НАРУЦИЛАЦ И САУЦЕСНИК УБИСТВА ДЗЕНАНА.ТУЗИЛАЦ КОЈИ ПРОВОДИ ИСТРАГУ ЈЕ У СВЕ ОВО УМИЈЕСАН С ПОЛОЦИЈОМ. ПОРОДИЦИ МЕМИЦ ДА ВАМ БОГ ДА ЗДРАВЉЕ И ДА ИСТРАЈЕТЕ.ПРОЦИЦЕ ИЗБОРИ,ВАЉДА И ГРАДАНЕ СЛЕДУЈУ КОМПЛЕКСИ ХОТЕЛА..."ПРАВДА ЗА МЕМИЦА,ПРАВДА ЗА ДРАГИЦЕВИЦА".

ОДГОВОРИТЕ