"Izdala si ga i odvela u smrt"!

Nekoliko hiljada Sarajlija i stanovnika Bosne i Hercegovine iz ostalih gradova, okupilo se danas ispred Narodnog pozorišta, gdje održan deveti po redu protest porodice Memić iz Sarajeva, koja nastavlja svoju borbu za istinu.  

Bosna i Hercegovina 29.09.2018 | 21:07
"Izdala si ga i odvela u smrt"!
Porodica Memić, u prvom redu otac Muriz, tvrdi da je član njihove porodice, njegov sin Dženan Memić ubijen te da nije stradao u saobaraćajnoj nesreći.

Arijana Memić, sestra Dženana Memića, druga se obratila prisutnima. Ona je naglasila da će se obratiti Dženanovoj djevojci Alisi Mutap.

– Ti si ga izdala i odvela  u smrt. Zašto te je pogledao kao da da si monstrum u bolnici, to su tvoje riječi. Zašto Alisa nisi pozvala Hitnu pomoć. Šta si Alisa radila kada se Dženan gušio u vlastitoj krvi. Šta si radila dok je Dženan umirao. Odakle Dženanov telefon kod tvog tate Zije? Zašto Alisa prvo nisi tražila pružanje pomoći Dženana – pitala je Arijana.



Njen govor su svi prisutni ispratili aplauzima. Ubrzo je nastavila.

– Zašto si po izlasku iz bolnice rekla “tata, riješi ovo, zovi svoje ljude”. Zašto si lagala da ti je izuzeta majica na kojoj su bili tragovi krvi. Svi znamo čiji su to tragovi krvi bili. Pitam nadležne zašto nisu uzeli tu majicu kao dokazni materijal? Sjećaš li se Alisa saopštenja za javnost preko portala Klix koji je objavila tvoja porodica? Sjećaš li se dolaska u našu kuću. Sjećaš li se riječi tvoje mame Esme Mutap, koja je tada izjavila “Ne, njih nije udarilo auto, Alisa dobro zna kako je kada udari automobil, njih je neko napao” – nastavila je Arijana Memić.

Ona je nakon toga dodala da “nije ona kao one kukavice koje napadaju s leđa”.


– Sjećaš li se kada si dobila informaciju da je Dženan nešto rekao. Uhapsite Alisu Mutap. Alisa Mutap zna istinu, Alisa Mutap laže. Ona zna ko je ubio Dženana – kazala je Arijana Memić i dodala: “I ja sam dijete Muriza Memića. Ja znam da njegovo srce kuca da će se boriti za pravdu za Dženana, a molim i sve vas da se probudite i da stanete uz njega”. 

– Ovo treba biti borba svih nas – naglasila je, između ostalog, Arijana Memić, sestra Dženana Memića.

Podsjećanja radi, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u.



Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, sami su se prijavili policiji i rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću te da je tako Dženan stradao. Poslije su na sudu rekli kako nisu krivi, a porodica Memić tvrdi da je mladić ubijen.

Seferovići su prije dva mjeseca na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni krivice, a porodica još ukazuje na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Porodica još traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao te su, zbog toga, organizovali i današnji protest na koji je ponovo stigao veliki broj Sarajlija i građana iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, piše radiosarajevo.ba.

(Srpskainfo)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Zrelost i nesposobnost

29.09.2018 19:44

Dok se nesto desava treba znanja da se ispravno reaguje. Kad se nesto zavrsi lako je nalaziti greske. Krupne rijeci javno recene. Jedno je mrtvo, a drugo obiljezeno do smrti. Topao pozdrav iz ledene zemlje odakle se vidi puno bolje to parce zemlje u planinama Balkana.

ODGOVORITE
Name

Re

30.09.2018 05:56

O čemu pričaš??? Možda i vidiš to "parče Balkana" bolje, ali ga definitivno ne razumiš i zato je suvislo da tako komentarišeš. Ako je akter, nečega lošeg, neko iz vladajućih struktura (svejedno koja stranka i koji narod) ili neki član njegove porodice ili jednostavno, neko njima drag, možeš imati svo znanje svijeta, ali ćeš se "boriti sa vjetrenjačama" i svaki slučaj će biti fingiran. Na suprotnoj strani je obično raja, običan siromašni narod. Bez novca i bez nekih "veza", džaba im da su akademici. Najbolji primjer su ti porodice Dragičević i Memić. Mjeseci su trebali da prođu da dobiju medijsku pažnju, jer i mediji rade za novac, a pogotovo ovi "nezavisni" (svi su zavisni i pripadaju ili se priklanjaju nekoj političkoj opciji). Sreća u nesreći ovih ljudi je da se bliže izbori, pa su ih se sjetili ovi dušebrižnici iz opozicije, a nadam se da će im se imena moći sjetiti 10 dana nakon izbora. Inače bi ovi slučajevi bili dalje "pakovani" pa bi i ovi roditelji dobili i novčane kazne za "klevetu", a neki bi bili i zatvoreni...(zatvor ili liječenje zatvorenog tipa sa psihijatrijskim nadzorom). Nažalost, ovo nisu prvi slučajevi, a još žalosnije je da neće biti ni zadnji, jer je narod na tom "parčetu Balkana" kao zombi, bezosjećajan, grub i surov. Pojedincu je bitno samo da se njemu nije šta desilo, a to što "gazi" drugog pojedinca pored njega nije njegov problem. To ti potvrđuje i posjeta na protestnim skupovima

Name

re Zrelost i nesposobnost

30.09.2018 06:08

Ne mora da znaci, da to, o cemu neko daleko, nije obavesten i ne postoji ili se nije dogodilo.Sa strane se mozda moze spekulisati o objektivnosti roditelja pokojnog Dzenana, ali kritika, bilo koje vrste, sigurno nije primerena. U redu, ako neko sa strane bolje vidi to parce zemlja na Balkanu, ne mora da znaci da je bolje informisan o desavanjima na istom. Nije prirodno da roditelj nadzivi svoje dete. A, ako se to ipak desi, onda bi bilo normalno da sazna, zasto se to desilo. Da to nije jedini slucaj," na parcetu zemlje u balkanskim brdima", govori prica sa Trga Krajine u Banja Luci.

Name

Re

30.09.2018 08:41

Dobro je čovjek rekao, ali previše vam je sužen vidik da bi ga razumjeli...

Name

Re Re

30.09.2018 10:17

A tvoj vidik je kao širok!? Hajde nam molim te pojasni šta je (si) htio reći!

Name

Zoki

04.10.2018 21:57

Pravda za Dzeenana!!!

Name

Dr

06.10.2018 19:14

Pobise nas ovi zastitnici nacionalni interesa. Valjda svaki oce svoje da ubija u svom toru.

Name

momčina

29.09.2018 20:07

Ja ne bih oženio ludaču kao što je Alisa Mutap.

ODGOVORITE
Name

Šta reći

29.09.2018 20:14

BiH je država velikih mafijaša. Rade šta hoće. Ubijaju, kradu, otimaju a policija je uz njih kao i tužioci i sudije itd.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

30.09.2018 06:26

ZAKLJUČAK: BIH je država sudske i pandurske mafije, panduri nabacuju sudijama i GO , e to, priznat ćete nije imao ni Eliot Nes, Mislim Visoki predstavniče da JE vrijeme da prestanete jesti sarmice, pite i pituljice, baklave , svinjsko i janječe pečenje , za Uskrse/Vaskrse, Božiće i Bajrame, već da je vrijeme da djelujete , zar vam nisu dali poluge , pa upotrijebite ih već jednom i od BIH napravite državu zadovoljnih, ekonomski obezbjđenih građana, a ne zemlju izdjeljenu po torovima gdje Ovnovi ima pravo da vladaju sa ovcama koji pasu travu na teritoriji sa kojom vladaju. DOSTA JE VIŠE VLADAVINE TERORA, VISOKI PREDSTAVNIĆE -POKRENITE SE

Name

M R

29.09.2018 20:57

Porodici Memic zelim da istraju u potraznji za istonom.Uz podrsku naroda sve je moguce.Neka nam se ovako nesto vise nikada nedesi.Dzenanu miran spokoj duse.

ODGOVORITE
Name

Istina

30.09.2018 07:41

Dokle vise cuvati tatine sinove, mjesto da ih hapsite, a ocu oduzimate, krimi alno stecene, hotele, motele i oteta narodna bogatstva, vlast sakriva i stiti ubice. Cio grad i cijela Bosna zna ko je ubio Dzenana, a samo tuzilastvo i policija nezna. Ma dokle vise sile i nepravde ljudi. Ma hapsimo mi bandu i zlotvore. Revolucija je neminovna i onda pravda za Dzenana, Davida i sve druge nevino stradale

Name

Dundo Maroje

30.09.2018 05:21

Porodici Memić želim da ustraju u borbi za Istinu! Nikako mi nije jasno zašto djevojka nije uhapšena? Koliko se ja sjećam ona je mijenjala iskaze da bi se na kraju branila amnezijom! Muris, kao i Davor, ima odlučne advokate, mala sugestija njima, mada ne znam da li je to praksa kod nas, ali neka traže sudski nalog da djevojka hipnotisana! Ona je ključ istine i očito da nekoga štiti! Isto tako informacija da je nesretni momak nastradao od ruke Sina vlasnika hotela, restorana i kafića u koje zalaze političke ličnosti iz BiH! Poznato je da se Osoba koja se dovodi u vezu sa smrću mladića, poznata po bahatosti i prijetnjama kao i da je pod zaštitom policije! Baš me zanima šta sanja Alisa Mutap? Spava li? Na sve načine do Istine i Pravde! PRAVDA ZA DžENANA I DAVIDA! PRAVDA ZA SVU UBIJENU I NESTALU DJECU! PRAVDA ZA SVE NAS! Neka nas više oni što nas truju puste da živimo normalnim životom!

ODGOVORITE
Name

K

30.09.2018 10:13

Moraju optavdati pare koje su dobili,klasican Rumunski scenarijo

ODGOVORITE
Name

Dk

30.09.2018 12:24

PODRSKA.PORODICI.MEMIC.I.PRAVDA.ZA.DZENANA.NAROD..IZ.RS.

ODGOVORITE
Name

SUD, POLIS

01.10.2018 06:02

ZNA LI NEKO JELI ALISA MUTAP U BOLNICI ( LUDNICI) ILI KUCI NORMALNO ZOVI.AKO JE KUCI,ODMAH UHAPSITI,ONA JE NARUCILAC I SAUCESNIK UBISTVA DZENANA.TUZILAC KOJI PROVODI ISTRAGU JE U SVE OVO UMIJESAN S POLOCIJOM. PORODICI MEMIC DA VAM BOG DA ZDRAVLJE I DA ISTRAJETE.PROCICE IZBORI,VALJDA I GRADANE SLEDUJU KOMPLEKSI HOTELA..."PRAVDA ZA MEMICA,PRAVDA ZA DRAGICEVICA".

ODGOVORITE