Видео - НБА: Кренула је предсезона!

Хејворд после годину дана, а Ирвинг након шест месеци. . . Тони Паркер играо, али не у дресу Спарса! Занимљиво је било у Северној Каролини. . .

Кошарка 29.09.2018 | 11:00
Видео - НБА: Кренула је предсезона!
Загревање за НБА сезону је почело! Северна Каролина је имала ту част да отвори предигру за оно што ће уследити кроз три седмице, а на паркету су се нашли кошаркаши Шарлота и Бостона. На крају су прву рецку однели Хорнетси, а резултат је гласио 104:97 (20:37, 25:23, 39:21, 20:16).

Резултат није био толико у првом плану, колико ликови који су се појавили на паркету дворане у Северној Каролини. После годину дана паузе Гордон Хејворд је поново заиграо кошарку, Кајри Ирвинг је био на паркету први пут после равно шест месеци, док је Тони Паркер заиграо своју прву утакмицу у НБА каравану после завршене ере у Сан Антонију. 

Дочекали су навијачи Селтикса да виде Гордона Хејворда на делу. Играо је, истина, прошле године пет минута званичне утакмице у зеленој опреми, пре него што је доживео катастрофалног прелома фибуле и ишчашења скочног зглоба, због чега је пуну годину морао да се опоравља и враћа у кошаркашки живот. Прве поене убацио је после офанзивног скока у раној фази прве четвртине. Утакмицу је завршио са 10 поена (2/7 из игре), те три скока и асистенцију за 23 минута на паркету. Кајри је изгледао врло добро у својој првој утакмици још од марта, када је морао прерано да се одјави због проблема са коленом и скупио је девет поена, четири скока и три завршна додавања.



Утакмица је била доста чудна, с НБА потписом. Али, преко 18.000 гледалаца је уживало! Бостон је у првом делу утакмице имао чак 20 поена вишка, да би Шарлот затим потпуно надиграо ривала у другом полувремену са 59:37 за први тријумф новог тренера Џејмса Борега. Тони Паркер је после 17 сезона заиграо у опреми неког другог клуба, а да то није његов Сан Антонио. Меч је завршио без поена за нешто више од девет минута у игри, а промашио је сва три покушаја из игре. Код Шарлота најефикаснији је био Џереми Лемб са 15 поена, Коди Зелер је додао 13, уз седам скокова, а Кемба Вокер 12 поена.

Занимљиво, Бред Стивенс је искористио чак 15 играча у ротацији, а чак 13 њих окушало је срећу са дистанце бар једном. Бостону су се, ипак, ти покушаји обили о главу, пошто су имали застрашујућих 9/47.

И кошаркаши Филаделфије су заиграли прошле ноћи, али против Мелбурна и славили с убедљивих 104:84 (34:21, 22:21, 25:22, 23:20). У редовима Севентисиксерса исказао се Џоел Ембид са 20 поена и 10 скокова, док је Дарио Шарић имао 12 поена. Код Мелбурна су по 19 поена имали Алекс Плеџер и Каспер Вер Џуниор.



Један од најлуђих потеза утакмице имао је Бен Симонс, који је направио алеј-уп асистенцију тако што је бацио лопту о таблу, а онда је у повратку проследио до Маркела Фулца за лаке поене.



НБА - ПРЕДСЕЗОНА

Шарлот - Бостон 104:97
/Лемб 15 - Браун 14/

Филаделфија - Мелбурн 104:84
/Ембид 20 - Плеџер 19/

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар