Video - NBA: Krenula je predsezona!

Hejvord posle godinu dana, a Irving nakon šest meseci. . . Toni Parker igrao, ali ne u dresu Sparsa! Zanimljivo je bilo u Severnoj Karolini. . .

Košarka 29.09.2018 | 11:00
Video - NBA: Krenula je predsezona!
Zagrevanje za NBA sezonu je počelo! Severna Karolina je imala tu čast da otvori predigru za ono što će uslediti kroz tri sedmice, a na parketu su se našli košarkaši Šarlota i Bostona. Na kraju su prvu recku odneli Hornetsi, a rezultat je glasio 104:97 (20:37, 25:23, 39:21, 20:16).

Rezultat nije bio toliko u prvom planu, koliko likovi koji su se pojavili na parketu dvorane u Severnoj Karolini. Posle godinu dana pauze Gordon Hejvord je ponovo zaigrao košarku, Kajri Irving je bio na parketu prvi put posle ravno šest meseci, dok je Toni Parker zaigrao svoju prvu utakmicu u NBA karavanu posle završene ere u San Antoniju. 

Dočekali su navijači Seltiksa da vide Gordona Hejvorda na delu. Igrao je, istina, prošle godine pet minuta zvanične utakmice u zelenoj opremi, pre nego što je doživeo katastrofalnog preloma fibule i iščašenja skočnog zgloba, zbog čega je punu godinu morao da se oporavlja i vraća u košarkaški život. Prve poene ubacio je posle ofanzivnog skoka u ranoj fazi prve četvrtine. Utakmicu je završio sa 10 poena (2/7 iz igre), te tri skoka i asistenciju za 23 minuta na parketu. Kajri je izgledao vrlo dobro u svojoj prvoj utakmici još od marta, kada je morao prerano da se odjavi zbog problema sa kolenom i skupio je devet poena, četiri skoka i tri završna dodavanja.



Utakmica je bila dosta čudna, s NBA potpisom. Ali, preko 18.000 gledalaca je uživalo! Boston je u prvom delu utakmice imao čak 20 poena viška, da bi Šarlot zatim potpuno nadigrao rivala u drugom poluvremenu sa 59:37 za prvi trijumf novog trenera Džejmsa Borega. Toni Parker je posle 17 sezona zaigrao u opremi nekog drugog kluba, a da to nije njegov San Antonio. Meč je završio bez poena za nešto više od devet minuta u igri, a promašio je sva tri pokušaja iz igre. Kod Šarlota najefikasniji je bio Džeremi Lemb sa 15 poena, Kodi Zeler je dodao 13, uz sedam skokova, a Kemba Voker 12 poena.

Zanimljivo, Bred Stivens je iskoristio čak 15 igrača u rotaciji, a čak 13 njih okušalo je sreću sa distance bar jednom. Bostonu su se, ipak, ti pokušaji obili o glavu, pošto su imali zastrašujućih 9/47.

I košarkaši Filadelfije su zaigrali prošle noći, ali protiv Melburna i slavili s ubedljivih 104:84 (34:21, 22:21, 25:22, 23:20). U redovima Seventisiksersa iskazao se Džoel Embid sa 20 poena i 10 skokova, dok je Dario Šarić imao 12 poena. Kod Melburna su po 19 poena imali Aleks Pledžer i Kasper Ver Džunior.



Jedan od najluđih poteza utakmice imao je Ben Simons, koji je napravio alej-up asistenciju tako što je bacio loptu o tablu, a onda je u povratku prosledio do Markela Fulca za lake poene.



NBA - PREDSEZONA

Šarlot - Boston 104:97
/Lemb 15 - Braun 14/

Filadelfija - Melburn 104:84
/Embid 20 - Pledžer 19/

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar