АБА - Чанак: Цедевита је непознаница!

„Можемо до тријумфа у Загребу“, сматра Страхиња Гавриловић.

Кошарка 28.09.2018 | 19:30
АБА - Чанак: Цедевита је непознаница!
А сад оно право. Утакмице Суперкупа у Лакташима представљале су загревање за далеко битније такмичење, АБА лигу, на чијем почетку Партизан гостује Цедевити (субота, 20.00, ТВ Аренаспорт 2), једном од фаворита за наслов првака.

Расположење црно-белима квари извештај лекарског тима, пошто ће у Загреб некомолетни.

„Очекује нас дерби кола дуел екипа које претендују на врх табеле. Дочекујемо меч са Цедевитом у добром ритму после Суперкупа у Лакташима, али и даље смо лишени помоћи Бонџе Сија и Новице Величковића. То је велики хендикеп за нас, али ћемо покушати да одиграмо са истом енергијом као против Морнара и Будућности, па ћемо видети за шта ће то бити довољно“, предочио је Ненад Чанак.

Јасно је тренеру Парног ваљка да Цедевита слови за фаворита у предстојећем окршају.

„Анализирали смо Цедевиту гледањем утакмица из припремног периода, али из искуства знам да су припремни мечеви једно, а званични нешто потпуно друго. Имају Загрепчани врхунски тим и евролигашког тренера, но и даље су непознаница за нас“.

Ипак, пита ће се нешто и гости.

„Ова екипа Партизана само може да игра уз максималну енергију, али против Будућности смо радили неке ствари које не смеју да се понављајју, као што су кош-фаулови. Добро је, ипак, што се прича о томе, то онда значи да су преостале одрађене веома добро“, додао је Чанак.

Млади Страхиња Гавриловић нада се првенцу већ на старту такмичења.

„Током припремног периода и на Суперкупу смо имали прилике да видимо колико можемо ако смо максимално борбени, али и колико је важно да увек будемо максимално концентрисани. Недостајаће нам Си и Новица, али на нама је да ову прву утакмицу одиграмо и за њих и да сезону започнемо онако како сви прижељкујемо, победом. Биће нам тешко, Цедевита је поново направила изузетно јак тим, са пуно искусних играча. Међутим, ми имамо своје адуте, и верујем да можемо до тријумфа у Дому спортова“, оптимиста је крилни центар Партизана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар