ABA - Čanak: Cedevita je nepoznanica!

„Možemo do trijumfa u Zagrebu“, smatra Strahinja Gavrilović.

Košarka 28.09.2018 | 19:30
ABA - Čanak: Cedevita je nepoznanica!
A sad ono pravo. Utakmice Superkupa u Laktašima predstavljale su zagrevanje za daleko bitnije takmičenje, ABA ligu, na čijem početku Partizan gostuje Cedeviti (subota, 20.00, TV Arenasport 2), jednom od favorita za naslov prvaka.

Raspoloženje crno-belima kvari izveštaj lekarskog tima, pošto će u Zagreb nekomoletni.

„Očekuje nas derbi kola duel ekipa koje pretenduju na vrh tabele. Dočekujemo meč sa Cedevitom u dobrom ritmu posle Superkupa u Laktašima, ali i dalje smo lišeni pomoći Bondže Sija i Novice Veličkovića. To je veliki hendikep za nas, ali ćemo pokušati da odigramo sa istom energijom kao protiv Mornara i Budućnosti, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno“, predočio je Nenad Čanak.

Jasno je treneru Parnog valjka da Cedevita slovi za favorita u predstojećem okršaju.

„Analizirali smo Cedevitu gledanjem utakmica iz pripremnog perioda, ali iz iskustva znam da su pripremni mečevi jedno, a zvanični nešto potpuno drugo. Imaju Zagrepčani vrhunski tim i evroligaškog trenera, no i dalje su nepoznanica za nas“.

Ipak, pita će se nešto i gosti.

„Ova ekipa Partizana samo može da igra uz maksimalnu energiju, ali protiv Budućnosti smo radili neke stvari koje ne smeju da se ponavljajju, kao što su koš-faulovi. Dobro je, ipak, što se priča o tome, to onda znači da su preostale odrađene veoma dobro“, dodao je Čanak.

Mladi Strahinja Gavrilović nada se prvencu već na startu takmičenja.

„Tokom pripremnog perioda i na Superkupu smo imali prilike da vidimo koliko možemo ako smo maksimalno borbeni, ali i koliko je važno da uvek budemo maksimalno koncentrisani. Nedostajaće nam Si i Novica, ali na nama je da ovu prvu utakmicu odigramo i za njih i da sezonu započnemo onako kako svi priželjkujemo, pobedom. Biće nam teško, Cedevita je ponovo napravila izuzetno jak tim, sa puno iskusnih igrača. Međutim, mi imamo svoje adute, i verujem da možemo do trijumfa u Domu sportova“, optimista je krilni centar Partizana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar