Величковић: Младост и енергија, то је Партизан!

Капитен црно-белих нада се што скоријем повратку на терен, мада каже да није под притиском да то уради. Борбеност приказана на АБА Суперкупу у Лакташима мора да буде стандард, истиче он.

Кошарка 28.09.2018 | 15:30
Величковић: Младост и енергија, то је Партизан!
Капитен Партизана Новица Величковић, који ће за неколико дана прославити 32. рођендан, заједно са Банџом Сијем ће остати у Београду, када остатак екипе у петак пре подне крене ка Загребу, на утакмицу 1. кола АБА лиге против Цедевите (субота, 20.00, Арена спорт на мтс тв).

Ветеран и некадашњи репрезентативац Србије током лета је санирао повреду леђа и сада се припрема да у догледно време помогне млађим саиграчима да поново учине Партизан "оним старим".

"У годинама сам када уклапање у тим иде доста брже. На мени је само да досегнем њихов ниво, ако је то икако могуће", свестан је Величковић да у екипи има и момака по 14-15 година млађих од њега.

Он је новинарима рекао да нема зацртан ни оквирни датум када би требало да заигра, мада се нада да он није далеко.

"У служби сам тима и у служби Партизана. Једино што желим је да се овај клуб врати на место које му припада. То је једини мој задатак. Сад, када ћу се ја вратити да им помогнем у томе, надам се што пре".

Величковић је већину припремних утакмица пратио из даљине. Каже да убедљиве поразе у Шпанији није доживљавао трагично...

"Имамо доста нових играча и сви они треба да прођу неко навикавање на захтеве, свако треба да прихвати своју ролу. Томе су и служиле те утакмице. Играли су против евролигаша, који су на окупу доста дуго. За младог играча је битно да види где се тренутно налази, можда и да спусти мишљење о себи, да види колико треба да ради да би дошао на тај ниво".

...као што две добре игре на АБА Суперкупу у Лакташима, уз одличну енергију играча на терену, по његовом мишљењу нису разлог за еуфорију.

"Не видим зашто би икад икога хвалили за показану енергију? Почели смо много да хвалимо за неке ствари које се у кошарци подразумевају. Борба мора увек да буде ту. Свидео ми се начин на који су играли у Лакташима, али то треба да буде стандард. Једино може да неко буде на вишем нивоу од тога, а не може нико да буде испод".

Новица каже да је задовољан квалитетом и понашањем нових играча, од којих су неки, попут Пејџа и Лендејла, први пут у европској кошарци.

"Има материјала и потенцијала, што је мени и најдраже, да Партизан ради оно што је увек радио, а то значи да се врати начину на који је правио своје име и освајао титуле. То је кроз младост и кроз енергију која вуче овај клуб".

Прекаљени крилни центар "нема и не жели да има" очекивања од предстојеће сезоне, иако не крије да жели пласман у плеј-оф АБА лиге, у коме је "све могуће".

"Зашто сада правити притисак момцима, кад грб Партизана сам по себи носи велики притисак? Волео бих да имамо испуњену халу, да имамо подршку, да они са енергијом какву би требало да имају, дижу ту публику на ноге. Једноставно, да се осети позитивна атмосфера, која ће нам помоћи да правимо одређене резултате. Али, да кажем сад да ћемо урадити не знам шта... Млад смо тим, борићемо се, ићи ћемо 'до коске', па докле нас то буде одвело", поручио је Величковић, који са црно-белима има 11 освојених трофеја - три АБА лиге, пет домаћих првенстава и три Купа Радивоја Кораћа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар