Veličković: Mladost i energija, to je Partizan!

Kapiten crno-belih nada se što skorijem povratku na teren, mada kaže da nije pod pritiskom da to uradi. Borbenost prikazana na ABA Superkupu u Laktašima mora da bude standard, ističe on.

Košarka 28.09.2018 | 15:30
Veličković: Mladost i energija, to je Partizan!
Kapiten Partizana Novica Veličković, koji će za nekoliko dana proslaviti 32. rođendan, zajedno sa Bandžom Sijem će ostati u Beogradu, kada ostatak ekipe u petak pre podne krene ka Zagrebu, na utakmicu 1. kola ABA lige protiv Cedevite (subota, 20.00, Arena sport na mts tv).

Veteran i nekadašnji reprezentativac Srbije tokom leta je sanirao povredu leđa i sada se priprema da u dogledno vreme pomogne mlađim saigračima da ponovo učine Partizan "onim starim".

"U godinama sam kada uklapanje u tim ide dosta brže. Na meni je samo da dosegnem njihov nivo, ako je to ikako moguće", svestan je Veličković da u ekipi ima i momaka po 14-15 godina mlađih od njega.

On je novinarima rekao da nema zacrtan ni okvirni datum kada bi trebalo da zaigra, mada se nada da on nije daleko.

"U službi sam tima i u službi Partizana. Jedino što želim je da se ovaj klub vrati na mesto koje mu pripada. To je jedini moj zadatak. Sad, kada ću se ja vratiti da im pomognem u tome, nadam se što pre".

Veličković je većinu pripremnih utakmica pratio iz daljine. Kaže da ubedljive poraze u Španiji nije doživljavao tragično...

"Imamo dosta novih igrača i svi oni treba da prođu neko navikavanje na zahteve, svako treba da prihvati svoju rolu. Tome su i služile te utakmice. Igrali su protiv evroligaša, koji su na okupu dosta dugo. Za mladog igrača je bitno da vidi gde se trenutno nalazi, možda i da spusti mišljenje o sebi, da vidi koliko treba da radi da bi došao na taj nivo".

...kao što dve dobre igre na ABA Superkupu u Laktašima, uz odličnu energiju igrača na terenu, po njegovom mišljenju nisu razlog za euforiju.

"Ne vidim zašto bi ikad ikoga hvalili za pokazanu energiju? Počeli smo mnogo da hvalimo za neke stvari koje se u košarci podrazumevaju. Borba mora uvek da bude tu. Svideo mi se način na koji su igrali u Laktašima, ali to treba da bude standard. Jedino može da neko bude na višem nivou od toga, a ne može niko da bude ispod".

Novica kaže da je zadovoljan kvalitetom i ponašanjem novih igrača, od kojih su neki, poput Pejdža i Lendejla, prvi put u evropskoj košarci.

"Ima materijala i potencijala, što je meni i najdraže, da Partizan radi ono što je uvek radio, a to znači da se vrati načinu na koji je pravio svoje ime i osvajao titule. To je kroz mladost i kroz energiju koja vuče ovaj klub".

Prekaljeni krilni centar "nema i ne želi da ima" očekivanja od predstojeće sezone, iako ne krije da želi plasman u plej-of ABA lige, u kome je "sve moguće".

"Zašto sada praviti pritisak momcima, kad grb Partizana sam po sebi nosi veliki pritisak? Voleo bih da imamo ispunjenu halu, da imamo podršku, da oni sa energijom kakvu bi trebalo da imaju, dižu tu publiku na noge. Jednostavno, da se oseti pozitivna atmosfera, koja će nam pomoći da pravimo određene rezultate. Ali, da kažem sad da ćemo uraditi ne znam šta... Mlad smo tim, borićemo se, ići ćemo 'do koske', pa dokle nas to bude odvelo", poručio je Veličković, koji sa crno-belima ima 11 osvojenih trofeja - tri ABA lige, pet domaćih prvenstava i tri Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar