СП: "Плава чето", само храбро до полуфинала!

Одбојкаши Србије после сјајне партије против Италије налазе се на корак од полуфинала Светског првенства.  ТИМ - то је Србија! Појединачно се ниједан наш одбојкаш не издваја на Светском првенству у Италији и Бугарској. Али, екипно играмо можда и најлепшу одбојку у овом тренутку.

Остали спортови 27.09.2018 | 16:45
СП: "Плава чето", само храбро до полуфинала!
"Орлови" су у Торину декласирали домаћина резултатом 25:15, 25:20, 15:17 у првој утакмици треће фазе такмичења и истакли кандидатуру за неку од медаља.

Сада им следи дуел са Пољском у којем би евентуално и једним сетом могли да реше дилеме око проласка даље јер имају одличан поен количник – 75:52.

Селектор Никола Грбић жели да се реваншира Пољацима за пораз у ранијој фази такмичења. 

"Резултат против Пољске у Варни је ситумалнс за све. Идемо корак по корак, као казнена експедиција смо", закључио је Грбић. 

Александар Атанасијевић верује да овај тим може много. 

"Прошле године смо играли против Пољске пред 80.000 гледалаца, тако да смо навикли. Знали смо да ће бити овако, очекивали смо тежак меч пред њиховом публиком. Они тада увек играју најбоље. Ипак, успели смо да тријумфујемо, а најважније је било да да одбрану одиграмо на високом нивоу. Важно је да наставимо у овом ритму, а сада нас чека још тежи задатак против Пољске", рекао је Атанасијевић. 

Дуел Србије и Пољске на програму је од 20.30.



Одбојкашка репрезентација Србије на корак је од полуфинала Светског првенства, петог на последњих шест планетарних првенстава. "Орлови" су борбу за медаље пропустили само на последњем, који је пре четири године одигран у Пољској. 

Исти скор има још само Бразил, који, додуше, има шансу да пласманом у полуфинале направи шест од шест, јер последњи пут када "селесао" није био међу четири, било давне 1994. године.

Србији је вечерас против Пољске неопходан сет да и математички обезбеди полуфинале.

Тим Николе Грбића игра одличну одбојку и форму подиже из утакмице у утакмицу. Да "орлови" у зенити пред одлучујући викенд, потврдио је и меч са Италијом. Србија је у пакленој атмосфери, пред 15.000 противничких навијача, убедљиво победила фаворизоване "азуре", који су многи убрајали у главне конкуренте за злато.

Најјача снага српског тима, а томе сведочи статистика. Свака ставка је равномерно распоређена и буквално се нико не издваја у Грбићевом тиму.

У седам индивидуалних категорија налази се само један Србин. Техничар Никола Јововић у својој групи заузима треће место, иза Американца Мича Кристенсона и Аустралијанца Харисона Пикока. У свим осталим категоријама, међу првих пет, нема српских играча.

Најбољи поентер је Канађанин Џон Гордон Перин, смечер Американац Мет Андерсон, блокер Белгијанац Симон ван де Ворде, сервер убитачни Максим Михајлов из Русије…

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар