SP: "Plava četo", samo hrabro do polufinala!

Odbojkaši Srbije posle sjajne partije protiv Italije nalaze se na korak od polufinala Svetskog prvenstva.  TIM - to je Srbija! Pojedinačno se nijedan naš odbojkaš ne izdvaja na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. Ali, ekipno igramo možda i najlepšu odbojku u ovom trenutku.

Ostali sportovi 27.09.2018 | 16:45
SP: "Plava četo", samo hrabro do polufinala!
"Orlovi" su u Torinu deklasirali domaćina rezultatom 25:15, 25:20, 15:17 u prvoj utakmici treće faze takmičenja i istakli kandidaturu za neku od medalja.

Sada im sledi duel sa Poljskom u kojem bi eventualno i jednim setom mogli da reše dileme oko prolaska dalje jer imaju odličan poen količnik – 75:52.

Selektor Nikola Grbić želi da se revanšira Poljacima za poraz u ranijoj fazi takmičenja. 

"Rezultat protiv Poljske u Varni je situmalns za sve. Idemo korak po korak, kao kaznena ekspedicija smo", zaključio je Grbić. 

Aleksandar Atanasijević veruje da ovaj tim može mnogo. 

"Prošle godine smo igrali protiv Poljske pred 80.000 gledalaca, tako da smo navikli. Znali smo da će biti ovako, očekivali smo težak meč pred njihovom publikom. Oni tada uvek igraju najbolje. Ipak, uspeli smo da trijumfujemo, a najvažnije je bilo da da odbranu odigramo na visokom nivou. Važno je da nastavimo u ovom ritmu, a sada nas čeka još teži zadatak protiv Poljske", rekao je Atanasijević. 

Duel Srbije i Poljske na programu je od 20.30.



Odbojkaška reprezentacija Srbije na korak je od polufinala Svetskog prvenstva, petog na poslednjih šest planetarnih prvenstava. "Orlovi" su borbu za medalje propustili samo na poslednjem, koji je pre četiri godine odigran u Poljskoj. 

Isti skor ima još samo Brazil, koji, doduše, ima šansu da plasmanom u polufinale napravi šest od šest, jer poslednji put kada "selesao" nije bio među četiri, bilo davne 1994. godine.

Srbiji je večeras protiv Poljske neophodan set da i matematički obezbedi polufinale.

Tim Nikole Grbića igra odličnu odbojku i formu podiže iz utakmice u utakmicu. Da "orlovi" u zeniti pred odlučujući vikend, potvrdio je i meč sa Italijom. Srbija je u paklenoj atmosferi, pred 15.000 protivničkih navijača, ubedljivo pobedila favorizovane "azure", koji su mnogi ubrajali u glavne konkurente za zlato.

Najjača snaga srpskog tima, a tome svedoči statistika. Svaka stavka je ravnomerno raspoređena i bukvalno se niko ne izdvaja u Grbićevom timu.

U sedam individualnih kategorija nalazi se samo jedan Srbin. Tehničar Nikola Jovović u svojoj grupi zauzima treće mesto, iza Amerikanca Miča Kristensona i Australijanca Harisona Pikoka. U svim ostalim kategorijama, među prvih pet, nema srpskih igrača.

Najbolji poenter je Kanađanin Džon Gordon Perin, smečer Amerikanac Met Anderson, bloker Belgijanac Simon van de Vorde, server ubitačni Maksim Mihajlov iz Rusije…

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar