СП: Српска казнена експедиција на сет до 1/2-финала!

Последња шанса за Русе! После маестралне партије против домаћина Италије, чета Николе Грбића практично међу четири најбоље селекције света, али нема заустављања, нека падне и бранилац круне Пољска. Зборнаја команда мора преко моћних Амера до борбе за медаљу на Светском првенству у Торину.

Остали спортови 27.09.2018 | 14:30
СП: Српска казнена експедиција на сет до 1/2-финала!
Као играч је био миран, сталожен, на његовом лицу ретко када сте могли да видите еуфорију, транс, али као селектор, Никола Грбић је сушта супротност. На Светском првенству почело је од бацања на колена после велике победе над Русијом у првој фази у Барију, а после разбијања домаћина Италије, за мук у Торину, наш кормилар је био још бомбастичнији.
"Против Пољске биће то другачија утакмица од оне коју смо одиграли пре неколико дана. Тај резултат је стимуланс за све. Почињемо од 0:0. Ко год да нам дође на пут ми идемо као казнена експедиција“, рекао је Грбић.

Начин на који су побеђени Азури давно није виђен у свету одбојке. Таква демонстрација силе против до овог меча одличних Италијана, говори о снази српског тима, који је истакао озбиљну канидатуру за медаљу, а зашто не и ону најсјајнију. Српски одбојкаши одиграли су меч без грешке, али нема опуштања, посао још није обављен. Теорија дели Орлове од полуфинала. Наиме, може да се догоди да рецимо Србија изгуби од Пољске 3:0, а Италија победи шампиона света максималним резултатом и онда би све три селекције имале по три бода и 3:3 у сетовима. Тада би одлучио поен количник, а он је тренутно импресиван код Србије. Чак +22. Али, да не бисмо ушли у комбинације и бројање, потребан је још један сет против Пољака.

После тријумфа над Аргентином у другом мечу друге рунде, Србије је изборила трећу фазу, па је имала лакши тренинг са Пољацима. С друге стране, браниоцу круне је тај меч био бити или не бити. Нису се наши одбојкаши поштено ни ознојили, глатко су поражени 3:0. Сада, постоји резултатски значај. Србије игра најбољу одбојку на Светском првенству, квалитетнија је од Пољске. Ако буду Александар Атанасијевић, Урош Ковачевић, Срећко Лисинац и остали сјајни наши одбојкаши одиграли приближно како против Италије, црно се пише шампионима света од пре четири године.

Тај пораз, колико год био безболан, сигурно ће да утиче на наше одбојкаше да се реванширају ривалу. Ове године, биће то већ трећи дуел са Пољском. Занимљиво, претходна два су завршена максималним победама 3:0. С тим да је Србија у Чикагу претпоследњег викенда Лиге нација добила шампионе света, који су се у недељу реванширали за тај пораз. Сада, четири дана касније, Србија опет иде на Пољску.

У првом мечу дана играће две силе, САД и Русија.

Зборнаја команда не бриљира на овом првенству, игра променљиво. Деловао је европски шампион и освајач Лиге нација непобедиво у прва два сета у среду против Бразила, али је онда чета Сергеја Шлапњиковаодједном стала и дозволила Кариокама да направе велики преокрет. Сада више нема права на кикс, а ривал су моћни Американци, који су једина селекција са свим победама на СП у Бугарској и Италији. Мајка Кристенсон, Арон Расел, Мет Андерсон, Тејлор Сандер и остале звезде Јенкија имали су три дана паузе, одморнији су, а ово им је прва од две меч лопте. С друге стране, Руси морају да одиграју на све или ништа. Ове две слекције играле су у Групи у Барију у пвој рунди такмичења. САД су биле боље, славиле 3:1. Русија је силно мотивисана, али и Американци имају рачуницу да великог ривала избаце из трке за медаљу.

СП – ТРЕЋА ФАЗА (Ф6) - ТОРИНО

Среда

ГРУПА И
Бразил – Русија 3:2 (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12)

ГРУПА Ј
Италија – Србија 0:3 (15:25, 20:25, 18:25)

Четвртак

ГРУПА И
17.00: САД – Русија 

ГРУПА Ј
20.30: Пољска - Србија

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар