SP: Srpska kaznena ekspedicija na set do 1/2-finala!

Poslednja šansa za Ruse! Posle maestralne partije protiv domaćina Italije, četa Nikole Grbića praktično među četiri najbolje selekcije sveta, ali nema zaustavljanja, neka padne i branilac krune Poljska. Zbornaja komanda mora preko moćnih Amera do borbe za medalju na Svetskom prvenstvu u Torinu.

Ostali sportovi 27.09.2018 | 14:30
SP: Srpska kaznena ekspedicija na set do 1/2-finala!
Kao igrač je bio miran, staložen, na njegovom licu retko kada ste mogli da vidite euforiju, trans, ali kao selektor, Nikola Grbić je sušta suprotnost. Na Svetskom prvenstvu počelo je od bacanja na kolena posle velike pobede nad Rusijom u prvoj fazi u Bariju, a posle razbijanja domaćina Italije, za muk u Torinu, naš kormilar je bio još bombastičniji.
"Protiv Poljske biće to drugačija utakmica od one koju smo odigrali pre nekoliko dana. Taj rezultat je stimulans za sve. Počinjemo od 0:0. Ko god da nam dođe na put mi idemo kao kaznena ekspedicija“, rekao je Grbić.

Način na koji su pobeđeni Azuri davno nije viđen u svetu odbojke. Takva demonstracija sile protiv do ovog meča odličnih Italijana, govori o snazi srpskog tima, koji je istakao ozbiljnu kanidaturu za medalju, a zašto ne i onu najsjajniju. Srpski odbojkaši odigrali su meč bez greške, ali nema opuštanja, posao još nije obavljen. Teorija deli Orlove od polufinala. Naime, može da se dogodi da recimo Srbija izgubi od Poljske 3:0, a Italija pobedi šampiona sveta maksimalnim rezultatom i onda bi sve tri selekcije imale po tri boda i 3:3 u setovima. Tada bi odlučio poen količnik, a on je trenutno impresivan kod Srbije. Čak +22. Ali, da ne bismo ušli u kombinacije i brojanje, potreban je još jedan set protiv Poljaka.

Posle trijumfa nad Argentinom u drugom meču druge runde, Srbije je izborila treću fazu, pa je imala lakši trening sa Poljacima. S druge strane, braniocu krune je taj meč bio biti ili ne biti. Nisu se naši odbojkaši pošteno ni oznojili, glatko su poraženi 3:0. Sada, postoji rezultatski značaj. Srbije igra najbolju odbojku na Svetskom prvenstvu, kvalitetnija je od Poljske. Ako budu Aleksandar Atanasijević, Uroš Kovačević, Srećko Lisinac i ostali sjajni naši odbojkaši odigrali približno kako protiv Italije, crno se piše šampionima sveta od pre četiri godine.

Taj poraz, koliko god bio bezbolan, sigurno će da utiče na naše odbojkaše da se revanširaju rivalu. Ove godine, biće to već treći duel sa Poljskom. Zanimljivo, prethodna dva su završena maksimalnim pobedama 3:0. S tim da je Srbija u Čikagu pretposlednjeg vikenda Lige nacija dobila šampione sveta, koji su se u nedelju revanširali za taj poraz. Sada, četiri dana kasnije, Srbija opet ide na Poljsku.

U prvom meču dana igraće dve sile, SAD i Rusija.

Zbornaja komanda ne briljira na ovom prvenstvu, igra promenljivo. Delovao je evropski šampion i osvajač Lige nacija nepobedivo u prva dva seta u sredu protiv Brazila, ali je onda četa Sergeja Šlapnjikovaodjednom stala i dozvolila Kariokama da naprave veliki preokret. Sada više nema prava na kiks, a rival su moćni Amerikanci, koji su jedina selekcija sa svim pobedama na SP u Bugarskoj i Italiji. Majka Kristenson, Aron Rasel, Met Anderson, Tejlor Sander i ostale zvezde Jenkija imali su tri dana pauze, odmorniji su, a ovo im je prva od dve meč lopte. S druge strane, Rusi moraju da odigraju na sve ili ništa. Ove dve slekcije igrale su u Grupi u Bariju u pvoj rundi takmičenja. SAD su bile bolje, slavile 3:1. Rusija je silno motivisana, ali i Amerikanci imaju računicu da velikog rivala izbace iz trke za medalju.

SP – TREĆA FAZA (F6) - TORINO

Sreda

GRUPA I
Brazil – Rusija 3:2 (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12)

GRUPA J
Italija – Srbija 0:3 (15:25, 20:25, 18:25)

Četvrtak

GRUPA I
17.00: SAD – Rusija 

GRUPA J
20.30: Poljska - Srbija

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar