ИТА: Лацио славио у Удинама!

Сергеј одмарао за дерби Рима! Фудбалери Лација савладали су Удинезе 2:1, на гостовању у шестом колу Серије А.  Петоминутни крешендо Лација, Кореини спектакуларни дриблинзи и маказице Најтинка.  Римски клуб везао четврту победу у Серији А, пао Удинезе - 2:1.  Лацио сигуран и без Сергеја.  Трећа узастопна првенствена побједа "небеско-плавих".

Фудбал 26.09.2018 | 21:20
ИТА: Лацио славио у Удинама!
Римљани су се мучили на "Фриулију" сат времена, а онда у року од пет минута погоцима Аћербија и Корее решили меч.

Десетак минута пре краја Нујтинк фантастичним голом враћа Удинезе у игру, након чега је уследио жесток притисак "зебри".

Међутим, после доста нервозе, седам жутих картона, шест минута надокнаде времена, Лацио је успео да одбрани предност и забележи битну победу на "Дачија арени".

Српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић и његов земљак Душан Баста су са клупе за резервне играче гледали четврту победу Лација у низу.

"Небеско плави" су се бар на неколико сати изједначили са Наполијем на деоби другог места са по 12 бодова, али Наполитанци од 21х дочекују Парму.

С друге стране, Удинезе је другим поразом у сезони остао у средини табеле, а уочи гостовањ Болоњи за викенд.

Лацио у суботу очекује градски дерби са Ромом на Олимпику.

Лацио носи бодове из Удина!

Тим Симонеа Инзагија наставио је успјешну серију, те против Удинезеа забиљежио трећи узастопни тријумф у првенству Италије - 2:1 (0:0).

Иако у тиму гостију није било Сергеја Милинковића-Савића (остао на клупи), Сенад Лулић (одиграо 55 минута) и друштво одиграли су довољно добро за нове гостујуће бодове.

Након мирних 45 минута, у којим нису виђени голови, "отворило" се у наставку.

"Небеско-плави" са два брза поготка(Франческо Аћерби, Хоакин Кореа) стекли су сигурно вођство, али је десет минута прије крајаБрем Најтинк сјајним голом "маказицама" успио смањити заостатак и осигурати драму у финишу утакмице.

Ипак, упркос неколико веома добрих прилика, мрежа Томаса Стракоше није се више тресла, па су се фудбалери Лација са нова три бода пробили на друго мјесто.

У периоду од 80. минута до посљедњег судијског звиждука на мечу, арбитар Фабио Мареска показао је чак седам жутих картона, од чега пет гостима.

Лацио је у налету, пре свега резултатском, чак и када му Сергеј Милинковић Савић седи на клупи као што је то био случај на гостовању Удинезеу у тријумфу Лацијала од 2:1 (0:0). Није то можда било толико убедљива игра, али је на почетку другог дела римски тим појачао и са два гола одрадио читав посао. Уз одличне одбране Томаса Стракоше.

Било је прилика у првом полувремену да Удинезе можда и поведе, али се поново показало да Лацио зна како против тима из Удина. Стракоша је одбранио неке шутеве, а Лацио је само чекао прави моменат.

И он се догодио у 61. минуту. Из прекида. Што само показује да то није била нека посебна игра, али је искуство пресудило. Франческо Аћерби се нашао на правом месту и само ћушнуо лопту у мрежу Удинезеа.

Ако овај гол није био спектакуларан, јесу наредна два постигнута на овом дуелу.

Прво је Хоакин Кореа држао часове на тему дриблинга, бацио је чувара на позадину и постигао гол који показује какве квалитете поседује овај момак.

Удинезе је једини гол дао у 80. минуту преко Брама Најтинка. Ухватио је овај дефанзивац маказице и уз помоћ одбрамбених играча Лација успео да да гол који ће дуго памтити.

Симоне Инзаги је на овом мечу одмарао Сергеја Милинковић Савића и Ћира Имобилеа, с тим што је Италијан ушао у игру у 56. минуту уместо Каиседа. Лацио је дошао до три бода, али је и направио праву увертиру за дерби против Роме у суботу.

Серија А, 6. коло:

Удинезе – Лацио 1:2 (0:0)
Нујтинк 80 – Аћерби 61, Кореа 67

21.00 Рома – Фрозиноне
21.00 Аталанта – Торино
21.00 Каљари – Сампдорија
21.00 Ђеноа – Кјево
21.00 Јувентус – Болоња
21.00 Наполи – Парма

Четвртак:

19.00 СПАЛ – Сасуоло
21.00 Емполи – Милан

Уторак:

Интер – Фиорентина 2:1 (1:0)
Икарди 45п, Дамброзио 77 – Кијеза 53

ТАБЕЛА: Јувентус 15, Лацио (+1) 12, Наполи 12, Фиорентина (+1) 10, Сасуоло 10, Интер (+1) 10, СПАЛ 9, Удинезе (+1) 8, Сампдорија 7, Парма 7, Ђенова (-1) 6, Аталанта 5, Милан (-1) 5, Рома 5, Торино 5, Каљари 5, Емполи 4, Болоња 4, Фрозиноне 1, Кјево -1.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар