ITA: Lacio slavio u Udinama!

Sergej odmarao za derbi Rima! Fudbaleri Lacija savladali su Udineze 2:1, na gostovanju u šestom kolu Serije A.  Petominutni krešendo Lacija, Koreini spektakularni driblinzi i makazice Najtinka.  Rimski klub vezao četvrtu pobedu u Seriji A, pao Udineze - 2:1.  Lacio siguran i bez Sergeja.  Treća uzastopna prvenstvena pobjeda "nebesko-plavih".

Fudbal 26.09.2018 | 21:20
ITA: Lacio slavio u Udinama!
Rimljani su se mučili na "Friuliju" sat vremena, a onda u roku od pet minuta pogocima Aćerbija i Koree rešili meč.

Desetak minuta pre kraja Nujtink fantastičnim golom vraća Udineze u igru, nakon čega je usledio žestok pritisak "zebri".

Međutim, posle dosta nervoze, sedam žutih kartona, šest minuta nadoknade vremena, Lacio je uspeo da odbrani prednost i zabeleži bitnu pobedu na "Dačija areni".

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić i njegov zemljak Dušan Basta su sa klupe za rezervne igrače gledali četvrtu pobedu Lacija u nizu.

"Nebesko plavi" su se bar na nekoliko sati izjednačili sa Napolijem na deobi drugog mesta sa po 12 bodova, ali Napolitanci od 21h dočekuju Parmu.

S druge strane, Udineze je drugim porazom u sezoni ostao u sredini tabele, a uoči gostovanj Bolonji za vikend.

Lacio u subotu očekuje gradski derbi sa Romom na Olimpiku.

Lacio nosi bodove iz Udina!

Tim Simonea Inzagija nastavio je uspješnu seriju, te protiv Udinezea zabilježio treći uzastopni trijumf u prvenstvu Italije - 2:1 (0:0).

Iako u timu gostiju nije bilo Sergeja Milinkovića-Savića (ostao na klupi), Senad Lulić (odigrao 55 minuta) i društvo odigrali su dovoljno dobro za nove gostujuće bodove.

Nakon mirnih 45 minuta, u kojim nisu viđeni golovi, "otvorilo" se u nastavku.

"Nebesko-plavi" sa dva brza pogotka(Frančesko Aćerbi, Hoakin Korea) stekli su sigurno vođstvo, ali je deset minuta prije krajaBrem Najtink sjajnim golom "makazicama" uspio smanjiti zaostatak i osigurati dramu u finišu utakmice.

Ipak, uprkos nekoliko veoma dobrih prilika, mreža Tomasa Strakoše nije se više tresla, pa su se fudbaleri Lacija sa nova tri boda probili na drugo mjesto.

U periodu od 80. minuta do posljednjeg sudijskog zvižduka na meču, arbitar Fabio Mareska pokazao je čak sedam žutih kartona, od čega pet gostima.

Lacio je u naletu, pre svega rezultatskom, čak i kada mu Sergej Milinković Savić sedi na klupi kao što je to bio slučaj na gostovanju Udinezeu u trijumfu Lacijala od 2:1 (0:0). Nije to možda bilo toliko ubedljiva igra, ali je na početku drugog dela rimski tim pojačao i sa dva gola odradio čitav posao. Uz odlične odbrane Tomasa Strakoše.

Bilo je prilika u prvom poluvremenu da Udineze možda i povede, ali se ponovo pokazalo da Lacio zna kako protiv tima iz Udina. Strakoša je odbranio neke šuteve, a Lacio je samo čekao pravi momenat.

I on se dogodio u 61. minutu. Iz prekida. Što samo pokazuje da to nije bila neka posebna igra, ali je iskustvo presudilo. Frančesko Aćerbi se našao na pravom mestu i samo ćušnuo loptu u mrežu Udinezea.

Ako ovaj gol nije bio spektakularan, jesu naredna dva postignuta na ovom duelu.

Prvo je Hoakin Korea držao časove na temu driblinga, bacio je čuvara na pozadinu i postigao gol koji pokazuje kakve kvalitete poseduje ovaj momak.

Udineze je jedini gol dao u 80. minutu preko Brama Najtinka. Uhvatio je ovaj defanzivac makazice i uz pomoć odbrambenih igrača Lacija uspeo da da gol koji će dugo pamtiti.

Simone Inzagi je na ovom meču odmarao Sergeja Milinković Savića i Ćira Imobilea, s tim što je Italijan ušao u igru u 56. minutu umesto Kaiseda. Lacio je došao do tri boda, ali je i napravio pravu uvertiru za derbi protiv Rome u subotu.

Serija A, 6. kolo:

Udineze – Lacio 1:2 (0:0)
Nujtink 80 – Aćerbi 61, Korea 67

21.00 Roma – Frozinone
21.00 Atalanta – Torino
21.00 Kaljari – Sampdorija
21.00 Đenoa – Kjevo
21.00 Juventus – Bolonja
21.00 Napoli – Parma

Četvrtak:

19.00 SPAL – Sasuolo
21.00 Empoli – Milan

Utorak:

Inter – Fiorentina 2:1 (1:0)
Ikardi 45p, Dambrozio 77 – Kijeza 53

TABELA: Juventus 15, Lacio (+1) 12, Napoli 12, Fiorentina (+1) 10, Sasuolo 10, Inter (+1) 10, SPAL 9, Udineze (+1) 8, Sampdorija 7, Parma 7, Đenova (-1) 6, Atalanta 5, Milan (-1) 5, Roma 5, Torino 5, Kaljari 5, Empoli 4, Bolonja 4, Frozinone 1, Kjevo -1.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar