ПЛ БиХ: ''Минималци'' Сарајева и Зрињског!

Минималац Сарајева за повратак на врх! Поготком Бењамина Татара, тим Хусрефа Мусемића савладао је Широки Бријег у дербију 11. кола на "Кошеву" и опет засјео на лидерску позицију Премијер лиге Босне и Херцеговине.  Билбија прекинуо "мучење" Зрињског! Бањалучанин Немања Билбија поготком из слободног ударца осигурао је нова три бода Зрињском у сусрету 11. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 26.09.2018 | 21:00
ПЛ БиХ: ''Минималци'' Сарајева и Зрињског!
Лидер шампионата БиХ, екипа Сарајева дочекала је Широки Бријег у дербију 11. кола Премијер лиге и и миниманим резутатом уписала седму овосезонску побједу. С обзиром да је пола сата раније окончан дуел у Мостару између Зрињског и Младости (1:0), опет је "бордо" тим прескочио "племиће" на лидерској позицији на табели.

Гол одлуке у дербију на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" пао је у 26. минуту, када је центрирао Селмир Пидро, а Бењамин Татар главом погодио доњи угао гола гостију са "Пецаре" - 1:0.

У 42. минуту, Татар се поново нашао у прилици да савлада Крешимира Бандића, али је изблокиран.

Екипа македонског стучњака Гоце Седлоског играла је отворен фудбал и у неколико наврата запријетила, међутим, није било стопостотних прилика испред голмана Владана Ковачевића.

У наставку је Широки Бријег био нешто активнији и пробао да стигне до изједначења, али је Сарајево се зналачки бранило и одбранило нова три бода на свом конту.

САРАЈЕВО: Ковачевић, Дуповац, Пидро, Станојевић, Хебибовић, Рахмановић, Велкоски, Адукор, Татар, Ахметовић. Тренер: Хусреф Мусемић

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Бандић, Квесић, Кожул, Баришић, Бабић, Елиомар, Ћорлука, Ковачић, Перковић, Багарић, Марковић. Тренер: Гоце Седлоски

Билбија прекинуо "мучење" Зрињског! Бањалучанин Немања Билбија поготком из слободног ударца осигурао је нова три бода Зрињском у сусрету 11. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Актуелни и троструки узастопни првак Зрињски се добро намучио на стадиону "Под Бијелим бријегом" против Младости из Добоја код Какња, али је ипак уписао седму побједу ове сезоне и стигао до прве позиције на табели.

Барем, док се не заврши меч на "Кошеву" између Сарајева и Широког Бријега.

И то захваљујући бањалучком нападачу Немањи Билбији, који је у 80. минуту сјајно извео слободан ударац и погодио мрежу Емила Велића за 1:0.

Био је то нападачу "племића" осми гол ове сезоне и изједначио се на првом мјесту листе стријелаца са доскорашњим центарфором Крупе Елвиром Кољићем. 

Изабраници Блажа Слишковића имали су више од игре, већи посјед и неколико солидних шанси преко Немање Билбије и Самира Бекрића, чак је Милош Филиповић погодио стативу, а потом Билбија и пречку, али је тим из Добоја код Какња одолијевао до самог финиша.

А тада је "сијевнула" љевица Бањалучанина са 18 метара за пети пораз Младости ове сезоне... 

ЗРИЊСКИ: Бркић, Баришић, Галић, Лаштро, Тодоровић, Перишић, Гржан, Кадушић, Јовић, Бекрић, Билбија.

МЛАДОСТ: Велић, Марковић, Садиковић, Бојо, Хирош, Асани, Атајић, Мујагић, Мишић, Анђушић, Исаковић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ, ПАРОВИ 11. КОЛА

ГОШК - Челик Зеница 0:0

Тузла сити - Крупа 2:1 (1:0)
/Убипарип 25, Шарчевић 54 - Голбовић 69/

Звијезда 09 - Радник Бијељина 0:0

Зрињски - Младост 1:0 (0:0)
/Билбија 80/

Сарајево - Широки Бријег 1:0 (1:0)
/Татар 26/

Жељезничар - Слобода (20.30)

ТАБЕЛА:Сарајево 24, Зрињски 22, Жељезничар (-1) 21, Слобода (-1) 17, Широки Бријег (-1) 17, Радник 14, Челик 14, Крупа 11, Тузла сити 11, Младост 10, ГОШК 7, Звијезда 09 5.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кловн

26.09.2018 19:29

Е у српској је фудбал умро. Највеци сан неког играца Борца је заиграти за Сарајево/Зељу или Зрињски

ОДГОВОРИТЕ