PL BiH: ''Minimalci'' Sarajeva i Zrinjskog!

Minimalac Sarajeva za povratak na vrh! Pogotkom Benjamina Tatara, tim Husrefa Musemića savladao je Široki Brijeg u derbiju 11. kola na "Koševu" i opet zasjeo na lidersku poziciju Premijer lige Bosne i Hercegovine.  Bilbija prekinuo "mučenje" Zrinjskog! Banjalučanin Nemanja Bilbija pogotkom iz slobodnog udarca osigurao je nova tri boda Zrinjskom u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 26.09.2018 | 21:00
PL BiH: ''Minimalci'' Sarajeva i Zrinjskog!
Lider šampionata BiH, ekipa Sarajeva dočekala je Široki Brijeg u derbiju 11. kola Premijer lige i i minimanim rezutatom upisala sedmu ovosezonsku pobjedu. S obzirom da je pola sata ranije okončan duel u Mostaru između Zrinjskog i Mladosti (1:0), opet je "bordo" tim preskočio "plemiće" na liderskoj poziciji na tabeli.

Gol odluke u derbiju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pao je u 26. minutu, kada je centrirao Selmir Pidro, a Benjamin Tatar glavom pogodio donji ugao gola gostiju sa "Pecare" - 1:0.

U 42. minutu, Tatar se ponovo našao u prilici da savlada Krešimira Bandića, ali je izblokiran.

Ekipa makedonskog stučnjaka Goce Sedloskog igrala je otvoren fudbal i u nekoliko navrata zaprijetila, međutim, nije bilo stopostotnih prilika ispred golmana Vladana Kovačevića.

U nastavku je Široki Brijeg bio nešto aktivniji i probao da stigne do izjednačenja, ali je Sarajevo se znalački branilo i odbranilo nova tri boda na svom kontu.

SARAJEVO: Kovačević, Dupovac, Pidro, Stanojević, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Adukor, Tatar, Ahmetović. Trener: Husref Musemić

ŠIROKI BRIJEG: Bandić, Kvesić, Kožul, Barišić, Babić, Eliomar, Ćorluka, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković. Trener: Goce Sedloski

Bilbija prekinuo "mučenje" Zrinjskog! Banjalučanin Nemanja Bilbija pogotkom iz slobodnog udarca osigurao je nova tri boda Zrinjskom u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Aktuelni i trostruki uzastopni prvak Zrinjski se dobro namučio na stadionu "Pod Bijelim brijegom" protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ali je ipak upisao sedmu pobjedu ove sezone i stigao do prve pozicije na tabeli.

Barem, dok se ne završi meč na "Koševu" između Sarajeva i Širokog Brijega.

I to zahvaljujući banjalučkom napadaču Nemanji Bilbiji, koji je u 80. minutu sjajno izveo slobodan udarac i pogodio mrežu Emila Velića za 1:0.

Bio je to napadaču "plemića" osmi gol ove sezone i izjednačio se na prvom mjestu liste strijelaca sa doskorašnjim centarforom Krupe Elvirom Koljićem. 

Izabranici Blaža Sliškovića imali su više od igre, veći posjed i nekoliko solidnih šansi preko Nemanje Bilbije i Samira Bekrića, čak je Miloš Filipović pogodio stativu, a potom Bilbija i prečku, ali je tim iz Doboja kod Kaknja odolijevao do samog finiša.

A tada je "sijevnula" ljevica Banjalučanina sa 18 metara za peti poraz Mladosti ove sezone... 

ZRINJSKI: Brkić, Barišić, Galić, Laštro, Todorović, Perišić, Gržan, Kadušić, Jović, Bekrić, Bilbija.

MLADOST: Velić, Marković, Sadiković, Bojo, Hiroš, Asani, Atajić, Mujagić, Mišić, Anđušić, Isaković.

PREMIJER LIGA BiH, PAROVI 11. KOLA

GOŠK - Čelik Zenica 0:0

Tuzla siti - Krupa 2:1 (1:0)
/Ubiparip 25, Šarčević 54 - Golbović 69/

Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina 0:0

Zrinjski - Mladost 1:0 (0:0)
/Bilbija 80/

Sarajevo - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Tatar 26/

Željezničar - Sloboda (20.30)

TABELA:Sarajevo 24, Zrinjski 22, Željezničar (-1) 21, Sloboda (-1) 17, Široki Brijeg (-1) 17, Radnik 14, Čelik 14, Krupa 11, Tuzla siti 11, Mladost 10, GOŠK 7, Zvijezda 09 5.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Klovn

26.09.2018 19:29

E u srpskoj je fudbal umro. Najveci san nekog igraca Borca je zaigrati za Sarajevo/Zelju ili Zrinjski

ODGOVORITE