Радоњић о ЕЛ: Играо сам с Звездом, знам како!

Црногорски стручњак ће у наредној сезони водити Бајерн у Евролиги, а тим поводом је ангажован велики број играча.

Кошарка 28.09.2018 | 18:30
Радоњић о ЕЛ: Играо сам с Звездом, знам како!
Бајерн из Минхена се озбиљно појачао и спремно чека Евролигу.

Шампион Немачке, који ће од сезоне 2019/20 бити и сигуран учесник Евролиге као "власник" специјалне позивнице, ангажовао је током лета бројна појачања.

Стигли су Петери Копонен, Маодо Ло, Робин Амејз и Немања Дангубић, док се интензивно преговара с Дериком Вилијамсом, тако да ће Дејан Радоњић имати добру екипу, ако рачунамо већ играче које је "наследио".

Тиму из Минхена биће ово прво учешће у најјачем европском такмичењу од 2015/16, а Евролига је од тада променила формат. Искуство у томе има управо тренер Радоњић.

"Мислим да имамо довољно играча за све изазове. Мислим да ћемо успети да одговоримо свим изазовима. У мојој последњој сезони са Црвеном звездом смо имали 84 утакмице... Тако да знам шта нас очекује", казао је Радоњић на конференцији пред почетак нове сезоне.

Црногорски стручњак је истакао да су припреме биле компликоване јер је ретко на тренинзима имао на располагању све играче, али да је задовољан турниром у Задру.

Уз њега је на конференцији говорио и председник спортског друштва Ули Хенес (прослављени фудбалер) који је истакао задовољство урађеним од доласка Дејана Радоњића у клуб, односно освајањем титуле шампиона - што жели и на крају актуелне сезоне - док када је Евролига у питању истиче да се мора бити реалан....

"Морамо да се навикено на ритам. Играћемо у Евролиги најмање три узастопне сезоне, а надам се и после тога. Не можемо одмах да будемо арогантни, морамо да будемо скромни", казао је Хенес.

Спортски директор Марко Пешић навео је да су преговори с некадашњим другим пиком НБА драфта Дериком Вилијамсом у току, али да је знак питања и даље због претходних повреда.

"Ми смо се практично договорили све са њим, али остали су још неки медицински тестови. Неке ствари нису могуће пошто је Дерик дошао с инфекцијом из САД, тако да ћемо сачекати. Ако све буде у реду - он је наш играч", навео је он.

СРБИ У БАЈЕРНУ

И ове сезоне ће велики број српских кошаркаша играти у минхенском клубу. Од прошле сезоне ту су већ Стефан Јовић (27) и Владимир Лучић (29), од ове им се прикључио и доскорашњи играч Звезде Немања Дангубић (25). Ту је и капитен Србије Милан Мачван, који је члан клуба од 2017. године, али ће пропустити добар део сезоне због нове повреде колена.

Први мечеви у Евролиги почињу 11. октобра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар