Radonjić o EL: Igrao sam s Zvezdom, znam kako!

Crnogorski stručnjak će u narednoj sezoni voditi Bajern u Evroligi, a tim povodom je angažovan veliki broj igrača.

Košarka 28.09.2018 | 18:30
Radonjić o EL: Igrao sam s Zvezdom, znam kako!
Bajern iz Minhena se ozbiljno pojačao i spremno čeka Evroligu.

Šampion Nemačke, koji će od sezone 2019/20 biti i siguran učesnik Evrolige kao "vlasnik" specijalne pozivnice, angažovao je tokom leta brojna pojačanja.

Stigli su Peteri Koponen, Maodo Lo, Robin Amejz i Nemanja Dangubić, dok se intenzivno pregovara s Derikom Vilijamsom, tako da će Dejan Radonjić imati dobru ekipu, ako računamo već igrače koje je "nasledio".

Timu iz Minhena biće ovo prvo učešće u najjačem evropskom takmičenju od 2015/16, a Evroliga je od tada promenila format. Iskustvo u tome ima upravo trener Radonjić.

"Mislim da imamo dovoljno igrača za sve izazove. Mislim da ćemo uspeti da odgovorimo svim izazovima. U mojoj poslednjoj sezoni sa Crvenom zvezdom smo imali 84 utakmice... Tako da znam šta nas očekuje", kazao je Radonjić na konferenciji pred početak nove sezone.

Crnogorski stručnjak je istakao da su pripreme bile komplikovane jer je retko na treninzima imao na raspolaganju sve igrače, ali da je zadovoljan turnirom u Zadru.

Uz njega je na konferenciji govorio i predsednik sportskog društva Uli Henes (proslavljeni fudbaler) koji je istakao zadovoljstvo urađenim od dolaska Dejana Radonjića u klub, odnosno osvajanjem titule šampiona - što želi i na kraju aktuelne sezone - dok kada je Evroliga u pitanju ističe da se mora biti realan....

"Moramo da se navikeno na ritam. Igraćemo u Evroligi najmanje tri uzastopne sezone, a nadam se i posle toga. Ne možemo odmah da budemo arogantni, moramo da budemo skromni", kazao je Henes.

Sportski direktor Marko Pešić naveo je da su pregovori s nekadašnjim drugim pikom NBA drafta Derikom Vilijamsom u toku, ali da je znak pitanja i dalje zbog prethodnih povreda.

"Mi smo se praktično dogovorili sve sa njim, ali ostali su još neki medicinski testovi. Neke stvari nisu moguće pošto je Derik došao s infekcijom iz SAD, tako da ćemo sačekati. Ako sve bude u redu - on je naš igrač", naveo je on.

SRBI U BAJERNU

I ove sezone će veliki broj srpskih košarkaša igrati u minhenskom klubu. Od prošle sezone tu su već Stefan Jović (27) i Vladimir Lučić (29), od ove im se priključio i doskorašnji igrač Zvezde Nemanja Dangubić (25). Tu je i kapiten Srbije Milan Mačvan, koji je član kluba od 2017. godine, ali će propustiti dobar deo sezone zbog nove povrede kolena.

Prvi mečevi u Evroligi počinju 11. oktobra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar