Јокић: Хиљаде и хиљаде спринтова...!

Ас Денвера тврди да никада у каријери није био физички спреман као уочи нове НБА сезоне.

Кошарка 28.09.2018 | 13:30
Јокић: Хиљаде и хиљаде спринтова...!
Никола Јокић је у НБА лигу стигао пре свега захваљујући вансеријском таленту, али да би тамо имао врхунску каријеру и остварио свој пуни потенцијал, морао је много да ради на физичкој спреми.

За момка из Војводине, који ни генетски, ни начином живота до доласка у Мегу у 18. години, свакако није био предодређен за "рвање" и јурњаву са снажним, затегнутим Афроамериканцима, напредовање на том пољу изискивало је много одрицања.

То је био и један од разлога што Јокић после Олимпијских игара у Рију није наступао за репрезентацију Србије, али сада је уверен да му се напоран и константан рад исплатио.

"Заиста сам вредно тренирао током лета, обратио сам пажњу и на исхрану, тако да сам физички у животној форми. Радио сам јаче него икад, истрчао хиљаде спринтова целом дужином терена. Мислим да смо обавили добар посао", рекао је 23-годишњи Јокић у једном од интервјуа на почетку тренинг кампа Денвер Нагетса.

Он је овог лета потписао петогодишњи уговор вредан 147 милиона долара, тако да му је на нивоу сезоне плата "скочила" са 1,47 на 25,46 милиона долара. Сада је други најбоље плаћени играч тима, иза ветерана Пола Милсапа.

"Бићу исти као пре. Знам шта сам радио да бих стигао довде, само ћу наставити тако".

Јокић је истакао да је први пласман у плеј-оф од његовог доласка у Денвер минимални такмичарски циљ за сезону 2018/19.

"Треба да се угледамо на Далас из 2011. године. Нису били 'супертим', али су освојили титулу. За то је потребно имати од свега по мало - уједињену свлачионицу, добре тренинге, атмосферу на заједничким оброцима, све. Тај Далас није имао много звезда, али је био врло добар тим. Можда ми сада треба да будемо 'Далас'", поручио је Јокић, а пренео "Еурохоопс".

Денвер прву припремну утакмицу игра у недељу, против Леброна Џејмса и Лос Анђелес Лејкерса. Нову сезону почеће 17. октобра, гостовањем Лос Анђелес Клиперсима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар