Jokić: Hiljade i hiljade sprintova...!

As Denvera tvrdi da nikada u karijeri nije bio fizički spreman kao uoči nove NBA sezone.

Košarka 28.09.2018 | 13:30
Jokić: Hiljade i hiljade sprintova...!
Nikola Jokić je u NBA ligu stigao pre svega zahvaljujući vanserijskom talentu, ali da bi tamo imao vrhunsku karijeru i ostvario svoj puni potencijal, morao je mnogo da radi na fizičkoj spremi.

Za momka iz Vojvodine, koji ni genetski, ni načinom života do dolaska u Megu u 18. godini, svakako nije bio predodređen za "rvanje" i jurnjavu sa snažnim, zategnutim Afroamerikancima, napredovanje na tom polju iziskivalo je mnogo odricanja.

To je bio i jedan od razloga što Jokić posle Olimpijskih igara u Riju nije nastupao za reprezentaciju Srbije, ali sada je uveren da mu se naporan i konstantan rad isplatio.

"Zaista sam vredno trenirao tokom leta, obratio sam pažnju i na ishranu, tako da sam fizički u životnoj formi. Radio sam jače nego ikad, istrčao hiljade sprintova celom dužinom terena. Mislim da smo obavili dobar posao", rekao je 23-godišnji Jokić u jednom od intervjua na početku trening kampa Denver Nagetsa.

On je ovog leta potpisao petogodišnji ugovor vredan 147 miliona dolara, tako da mu je na nivou sezone plata "skočila" sa 1,47 na 25,46 miliona dolara. Sada je drugi najbolje plaćeni igrač tima, iza veterana Pola Milsapa.

"Biću isti kao pre. Znam šta sam radio da bih stigao dovde, samo ću nastaviti tako".

Jokić je istakao da je prvi plasman u plej-of od njegovog dolaska u Denver minimalni takmičarski cilj za sezonu 2018/19.

"Treba da se ugledamo na Dalas iz 2011. godine. Nisu bili 'supertim', ali su osvojili titulu. Za to je potrebno imati od svega po malo - ujedinjenu svlačionicu, dobre treninge, atmosferu na zajedničkim obrocima, sve. Taj Dalas nije imao mnogo zvezda, ali je bio vrlo dobar tim. Možda mi sada treba da budemo 'Dalas'", poručio je Jokić, a preneo "Eurohoops".

Denver prvu pripremnu utakmicu igra u nedelju, protiv Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkersa. Novu sezonu počeće 17. oktobra, gostovanjem Los Anđeles Klipersima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar