Куп: Партизан рутински почео одбрану трофеја!

Партизан се опустио, али прошао Колубару! Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије победом над Колубаром 2:1 (1:0), у Лазаревцу.  Партизан победио трећелигаша Колубару 2:1 у Лазаревцу у шеснаестини финала Купа Србије. Николић и Ђерлек за победу, Урошевић асистент за оба гола. Индиспонирани Ђорђе Ивановић. Колубара урадила оно што нису неки суперлигаши.  Први пут се увек памти: Урошевић 2, Ђерлек 1! Други тим Партизана препливао Колубару! Црно-бели рутинском победом почели мисију одбране пехара у Купу Србије.

Фудбал 26.09.2018 | 17:30
Куп: Партизан рутински почео одбрану трофеја!
Црно-бели су доминирали током већег дела меча и водили 2:0 головима Немање Николића у 19. и Армина Ђерлека у 49, оба на асистенције Слободана Урошевића.

Деловало је да ће Партизан рутински привести меч крају, али се комбиновани тим Зорана Мирковића опустио у финишу, па резервиста Стефан Матијевић 15 минута пре краја смањује заостатак Колубаре.

Међутим, црно-бели нису дозволили домаћину да приреди сензацију, контролисали су ритам у завршници сусрета и без већих проблема се пласирали у осмину финала Купа Србије.

Осмина финала Купа на програму је 24. октобра, а наставак такмичења је на пролеће. Финале је 30. маја 2019.

Првих 45 минута је прошло у аптолутној доминацији Партизана, који до вођства стиже у 19. минуту када је Николић искористио проигравање Урошевића са леве стране и левом ногом лопту проследио у мрежу.

У наставку полувремена Косовић је добро шутирао са 20 метара, али је Танасковић добро интервенисао. С друге стране, Колубара је само једном запретила Партизану, али је преко гола Партизана шутирао бивши нападач црно-белих Драган Чадиковски.

Партизан победу "оверава" на старту другог полувремена. Опет је Урошевић прошао по левој страни и послао још један савршен центаршут, а овај пут га је искористио Ђерлек са око 11 метара.

У наставку сусрета је потпуно опао ритам игре, црно-бели су неутралисали игру ривала и трошили време, али су се у самој завршници превише опустили.

То су мотивисани Лазаревчани искористили и крунисали притисак голом резервисте Матијевића, који је са око 18 метара савладао Кљајића.

Покушала је Колубара да избори бар пенале, уследило је неколико добрих напада, а најбољи је пет минута пре краја осујетио Кљајић ухвативши "живу" лопту након шута из средине казненог простора.

Колубара до краја није више имала прилика, Партизан је два пута био у полушанси, али је остало 2:1 за црно-беле у Лазаревцу.

Партизану је била потребна баш оваква утакмица после 158. "вечитог дербија" и све што је та утакмица носила са собом, у физичком и психичком смислу.

Тренер Партизана Зоран Мирковић је после победе над Колубаром 2:1 (1:0) у шеснаестини финала Купа Србије рекао да је делимично задовољан игром, али и да је очекивао да "неће ићи све по лоју", поготово јер су играчи "психички и физички ипсражњени после 'вечитог дербија'".

Колубара - Партизан 1:2 (0:1). Стрелци: Николић 0:1 (19'), Ђерлек 0:2 (49') и Матијевић 1:2 (76').

Истина је да је Мирковић променио готово цео тим у односу на првенствени дуел са Црвеном звездом, што значи да би они који нису играли дерби требало да се наметну у овој и оваквим утакмицама. У односу на стартере у 158. "вечитом дербију", Мирковић је променио готово све. У саставу је од почетка био  само штопер Немања Р. Милетић. Остали су били на клупи или нису у протоколу, попут Рикарда Гомеша, Горана Закарића, Светозара Марковића и Марка Валијентеа.

Тек понеки играч Партизана, који је данас почео утакмицу, међутим, заслужује похвале. Један од таквих је свакако леви бек Слободан Урошевић, који је од почетка меча био најактивнији, а он је и био асистент код оба гола. На другом крају ове скале је Ђорђе Ивановић, не тако давно, званично најбољи играч Суперлиге, али сада далеко од те форме која му је донела такво признање.

Партизан јесте апсолутно контролисао утакмицу, али далеко од тога да је трећелигаш Колубара "самлевена". Најбољи опис меча је - Партизан је одиграо како треба.

Колубара, чији терен изгледа боље него неких суперлигаша, заслужује позитивне критике за пружено на терену и за леп гол Стефана Матијевића у финишу меча којим је допринела да утисак о тој екипи буде још бољи. Ипак, за неко изненађење нема довољно квалитета.

"Очекивао сам овакву утакмицу. Моји играчи су пружили снажан отпор Партизану, објективно више него што могу у овом тренутку. Инспирација је била велика, пуне трибине, име ривала са друге стране…!", рекао је тренер Колубаре Драган Грчић.

Из два завеслаја препливао је Партизан Колубару. Левим, па десним. Довољно да се сигурно докопа обале и мирно, без таласања, савлада прву етапу на путу ка одбрани трофеја у Купу Србије. Утакмица у Лазаревцу могла би да се сажме у само једну реч. Рутински. Голови на време, ауторитет у игри, односу према дресу и сазнање да су другопозивци Зорана Мирковића, ипак, сувише јаки за судеоника првог места на табели Српске лиге „Београд“ – 2:1.

Фудбал, можда, није био богзна како квалитетан, али је тим из Хумске 1 очекивано лако савладао почетну препреку у намери да четврти пут узастопно освоји пехар масовнијег такмичења, одморио скоро све адуте из 158. вечитог дербија и наговестио да је раскрстио са психолошком кризом, која га је дрмала на појединим утакмицама са противницима у унутрашњости. Овога пута до изражаја је дошао сув квалитет и разлика у физичкој припреми кандидата за трофеје и екипе Драгана Грчића, која је успела да почасним голом покаже како оправдано јуриша на промоцију у прволигашком друштву.

Пред око 2.500 људи, Парни ваљак је до тријумфа повео Слободан Урошевић. Зимски потписник из Напретка дуго је тражио себе у Партизану, све до данас није имао конкретан учинак у смислу голова и асистенција, а онда је са два проигравања препоручио себе за место стартера и на неким суперлигашким мечевима. Наместио је Урошевић оба гола, што је први пут од доласка у Хумску да је офанзивно био конкретан, због чега је, између осталог, и доведен.

Осим Урошевића, памтиће гостовање у Лазаревцу и Армин Ђерлек. И његове статистичке колоне биле су недовољне откако је из омладинаца прекомандован у првим тим, међутим, на одложену лопту левог бека успео је млади Новопазарац почетком другог дела да постигне првенац у сениорској конкуренцији и, практично, реши питање победника, пошто је у раној фази меча погодио и Немања Николић, одменивши данас ровитог Рикарда Гомеша у шпицу.

Девета узастопна утакмица у такмичењима на територији Србије без пораза Партизана памтиће се и по повратку Саше Илића на терен (први пут играо откако је Зоран Мирковић тренер) и промоцији Бојана Остојићамеђу стартере (досад био ван такмичарске екипе) премијерно ове сезоне. Капитен је са неколико потеза натерао публику да поздрави овацијама, а искусни штопер у сарадњи са Немањом Р. Милетићем (јединим стартером из вечитог дербија који је играо и данас 90 минута) неутралисао скоро све нападе Колубаре.

Имао је домаћин и алтернативни план игре, није се само бранио, покушавао је преко Дабића, Кочића иЧадиковског да матира Филипа Кљајића, успео је резервиста Стефан Матијевић непосредно по уласку с клупе да бомбом врати резултатску неизвеност, међутим, са чак десет промена у односу на дуел са Црвеном звездом, Партизан је, ипак, показао да овакве утакмице може мирно да приведе крају.

И да размишља о далеко изазовнијем гостовању. У Нишу.

КОЛУБАРА – ПАРТИЗАН 1:2 (0:1)
/Матијевић 76 - Николић 19, Ђерлек 49/

Лазаревац
Стадион Колубаре
Гледалаца: 2.500
Судија: Ненад Минаковић
Жути картони: Каличанин (Колубара), Ђерлек (Партизан)

Колубара: Танасијевић – Јеличић, Баранин, Цветковић, Цмиљановић – Дабић, Каличанин, Золнајић, Кочић (од 72. Матијевић) – Чадиковски (од 55. Јовановић), Стојановић (од 61. Стевановић). Тренер: Драган Грчић.

Партизан: Кљајић – Вулићевић (од 64. Цуцин), Н. Р. Милетић, Остојић, Урошевић – Косовић, Смиљанић – Ђерлек, Илић (од 74. Јанковић), Ивановић (од 81. Шћекић) – Николић. Тренер: Зоран Мирковић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

26.09.2018 21:41

Идемо даље!!

ОДГОВОРИТЕ