Kup: Partizan rutinski počeo odbranu trofeja!

Partizan se opustio, ali prošao Kolubaru! Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad Kolubarom 2:1 (1:0), u Lazarevcu.  Partizan pobedio trećeligaša Kolubaru 2:1 u Lazarevcu u šesnaestini finala Kupa Srbije. Nikolić i Đerlek za pobedu, Urošević asistent za oba gola. Indisponirani Đorđe Ivanović. Kolubara uradila ono što nisu neki superligaši.  Prvi put se uvek pamti: Urošević 2, Đerlek 1! Drugi tim Partizana preplivao Kolubaru! Crno-beli rutinskom pobedom počeli misiju odbrane pehara u Kupu Srbije.

Fudbal 26.09.2018 | 17:30
Kup: Partizan rutinski počeo odbranu trofeja!
Crno-beli su dominirali tokom većeg dela meča i vodili 2:0 golovima Nemanje Nikolića u 19. i Armina Đerleka u 49, oba na asistencije Slobodana Uroševića.

Delovalo je da će Partizan rutinski privesti meč kraju, ali se kombinovani tim Zorana Mirkovića opustio u finišu, pa rezervista Stefan Matijević 15 minuta pre kraja smanjuje zaostatak Kolubare.

Međutim, crno-beli nisu dozvolili domaćinu da priredi senzaciju, kontrolisali su ritam u završnici susreta i bez većih problema se plasirali u osminu finala Kupa Srbije.

Osmina finala Kupa na programu je 24. oktobra, a nastavak takmičenja je na proleće. Finale je 30. maja 2019.

Prvih 45 minuta je prošlo u aptolutnoj dominaciji Partizana, koji do vođstva stiže u 19. minutu kada je Nikolić iskoristio proigravanje Uroševića sa leve strane i levom nogom loptu prosledio u mrežu.

U nastavku poluvremena Kosović je dobro šutirao sa 20 metara, ali je Tanasković dobro intervenisao. S druge strane, Kolubara je samo jednom zapretila Partizanu, ali je preko gola Partizana šutirao bivši napadač crno-belih Dragan Čadikovski.

Partizan pobedu "overava" na startu drugog poluvremena. Opet je Urošević prošao po levoj strani i poslao još jedan savršen centaršut, a ovaj put ga je iskoristio Đerlek sa oko 11 metara.

U nastavku susreta je potpuno opao ritam igre, crno-beli su neutralisali igru rivala i trošili vreme, ali su se u samoj završnici previše opustili.

To su motivisani Lazarevčani iskoristili i krunisali pritisak golom rezerviste Matijevića, koji je sa oko 18 metara savladao Kljajića.

Pokušala je Kolubara da izbori bar penale, usledilo je nekoliko dobrih napada, a najbolji je pet minuta pre kraja osujetio Kljajić uhvativši "živu" loptu nakon šuta iz sredine kaznenog prostora.

Kolubara do kraja nije više imala prilika, Partizan je dva puta bio u polušansi, ali je ostalo 2:1 za crno-bele u Lazarevcu.

Partizanu je bila potrebna baš ovakva utakmica posle 158. "večitog derbija" i sve što je ta utakmica nosila sa sobom, u fizičkom i psihičkom smislu.

Trener Partizana Zoran Mirković je posle pobede nad Kolubarom 2:1 (1:0) u šesnaestini finala Kupa Srbije rekao da je delimično zadovoljan igrom, ali i da je očekivao da "neće ići sve po loju", pogotovo jer su igrači "psihički i fizički ipsražnjeni posle 'večitog derbija'".

Kolubara - Partizan 1:2 (0:1). Strelci: Nikolić 0:1 (19'), Đerlek 0:2 (49') i Matijević 1:2 (76').

Istina je da je Mirković promenio gotovo ceo tim u odnosu na prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom, što znači da bi oni koji nisu igrali derbi trebalo da se nametnu u ovoj i ovakvim utakmicama. U odnosu na startere u 158. "večitom derbiju", Mirković je promenio gotovo sve. U sastavu je od početka bio  samo štoper Nemanja R. Miletić. Ostali su bili na klupi ili nisu u protokolu, poput Rikarda Gomeša, Gorana Zakarića, Svetozara Markovića i Marka Valijentea.

Tek poneki igrač Partizana, koji je danas počeo utakmicu, međutim, zaslužuje pohvale. Jedan od takvih je svakako levi bek Slobodan Urošević, koji je od početka meča bio najaktivniji, a on je i bio asistent kod oba gola. Na drugom kraju ove skale je Đorđe Ivanović, ne tako davno, zvanično najbolji igrač Superlige, ali sada daleko od te forme koja mu je donela takvo priznanje.

Partizan jeste apsolutno kontrolisao utakmicu, ali daleko od toga da je trećeligaš Kolubara "samlevena". Najbolji opis meča je - Partizan je odigrao kako treba.

Kolubara, čiji teren izgleda bolje nego nekih superligaša, zaslužuje pozitivne kritike za pruženo na terenu i za lep gol Stefana Matijevića u finišu meča kojim je doprinela da utisak o toj ekipi bude još bolji. Ipak, za neko iznenađenje nema dovoljno kvaliteta.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu. Moji igrači su pružili snažan otpor Partizanu, objektivno više nego što mogu u ovom trenutku. Inspiracija je bila velika, pune tribine, ime rivala sa druge strane…!", rekao je trener Kolubare Dragan Grčić.

Iz dva zaveslaja preplivao je Partizan Kolubaru. Levim, pa desnim. Dovoljno da se sigurno dokopa obale i mirno, bez talasanja, savlada prvu etapu na putu ka odbrani trofeja u Kupu Srbije. Utakmica u Lazarevcu mogla bi da se sažme u samo jednu reč. Rutinski. Golovi na vreme, autoritet u igri, odnosu prema dresu i saznanje da su drugopozivci Zorana Mirkovića, ipak, suviše jaki za sudeonika prvog mesta na tabeli Srpske lige „Beograd“ – 2:1.

Fudbal, možda, nije bio bogzna kako kvalitetan, ali je tim iz Humske 1 očekivano lako savladao početnu prepreku u nameri da četvrti put uzastopno osvoji pehar masovnijeg takmičenja, odmorio skoro sve adute iz 158. večitog derbija i nagovestio da je raskrstio sa psihološkom krizom, koja ga je drmala na pojedinim utakmicama sa protivnicima u unutrašnjosti. Ovoga puta do izražaja je došao suv kvalitet i razlika u fizičkoj pripremi kandidata za trofeje i ekipe Dragana Grčića, koja je uspela da počasnim golom pokaže kako opravdano juriša na promociju u prvoligaškom društvu.

Pred oko 2.500 ljudi, Parni valjak je do trijumfa poveo Slobodan Urošević. Zimski potpisnik iz Napretka dugo je tražio sebe u Partizanu, sve do danas nije imao konkretan učinak u smislu golova i asistencija, a onda je sa dva proigravanja preporučio sebe za mesto startera i na nekim superligaškim mečevima. Namestio je Urošević oba gola, što je prvi put od dolaska u Humsku da je ofanzivno bio konkretan, zbog čega je, između ostalog, i doveden.

Osim Uroševića, pamtiće gostovanje u Lazarevcu i Armin Đerlek. I njegove statističke kolone bile su nedovoljne otkako je iz omladinaca prekomandovan u prvim tim, međutim, na odloženu loptu levog beka uspeo je mladi Novopazarac početkom drugog dela da postigne prvenac u seniorskoj konkurenciji i, praktično, reši pitanje pobednika, pošto je u ranoj fazi meča pogodio i Nemanja Nikolić, odmenivši danas rovitog Rikarda Gomeša u špicu.

Deveta uzastopna utakmica u takmičenjima na teritoriji Srbije bez poraza Partizana pamtiće se i po povratku Saše Ilića na teren (prvi put igrao otkako je Zoran Mirković trener) i promociji Bojana Ostojićameđu startere (dosad bio van takmičarske ekipe) premijerno ove sezone. Kapiten je sa nekoliko poteza naterao publiku da pozdravi ovacijama, a iskusni štoper u saradnji sa Nemanjom R. Miletićem (jedinim starterom iz večitog derbija koji je igrao i danas 90 minuta) neutralisao skoro sve napade Kolubare.

Imao je domaćin i alternativni plan igre, nije se samo branio, pokušavao je preko Dabića, Kočića iČadikovskog da matira Filipa Kljajića, uspeo je rezervista Stefan Matijević neposredno po ulasku s klupe da bombom vrati rezultatsku neizvenost, međutim, sa čak deset promena u odnosu na duel sa Crvenom zvezdom, Partizan je, ipak, pokazao da ovakve utakmice može mirno da privede kraju.

I da razmišlja o daleko izazovnijem gostovanju. U Nišu.

KOLUBARA – PARTIZAN 1:2 (0:1)
/Matijević 76 - Nikolić 19, Đerlek 49/

Lazarevac
Stadion Kolubare
Gledalaca: 2.500
Sudija: Nenad Minaković
Žuti kartoni: Kaličanin (Kolubara), Đerlek (Partizan)

Kolubara: Tanasijević – Jeličić, Baranin, Cvetković, Cmiljanović – Dabić, Kaličanin, Zolnajić, Kočić (od 72. Matijević) – Čadikovski (od 55. Jovanović), Stojanović (od 61. Stevanović). Trener: Dragan Grčić.

Partizan: Kljajić – Vulićević (od 64. Cucin), N. R. Miletić, Ostojić, Urošević – Kosović, Smiljanić – Đerlek, Ilić (od 74. Janković), Ivanović (od 81. Šćekić) – Nikolić. Trener: Zoran Mirković.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

26.09.2018 21:41

Идемо даље!!

ODGOVORITE