Лице нам говори и како да се хранимо

Сви можемо да видимо трагове на лицу од непроспаване ноћи, поготово од лудог изласка уз алкохол. Јутро дочекамо бледи, крвавих очију, а јетра се још дуго опоравља. Међутим, наше навике односно оно што уносимо у организам много више говоре о нама него што ми мислимо.

Здравље 25.09.2018 | 15:05
Лице нам говори и како да се хранимо
Например, од јаке исхране су израженије боре и црвенило по кожи, а ако сте чак и најмање нетолерантни на неку храну или алкохол то ће се јасно показати на вашем лицу. 

Због тога су, признати лекари, поделили су пацијенте у четири групе по типовима коже и то на: "млечно лице", "шећерно лице" , "глутенско лице" и "лице вина". 

"Мапирање лица" није нова теорија веч древна ајурведска пракса која повезује тачку на лицу са делом органа или тела. Брада на пример се у том контексту повезујеса репродуктивним органима. Теорија је да ће третирањем коже изнутра она де се очистити споља. 

Ево основних карактеристика и савета по типовима лица. 

Глутенско лице 

Уколико су вам црвени образи и имате пигментацију око браде, саветује се да избаците глутен из употребе на три недеље, пијете више воде и уносите влакна. Кожа лица ће вам засијати. 

Млечно лице 

Карактеришу га отечени капци, подочњаци и мале беле тачке и удубљења на бради. Немојте јести млечне производе три недеље и видећете утицај. Обавезно узимајте додатак калцијума. 

Лице шећера 

Изборано лице и сива боја коже. Превише шећера изазива и акне на лицу, раменима и грудима. Преполовите унос шећера и постепено смањујте. Убрзо ћете видети и позитивне ефекте на кожи. 

Лице вина 

Линије или црвенило између очију, подочњаци, црвени образи и нос. Алкохол дехидрира кожу што погоршава изглед финих линија и бора. Јетра се труди да обрађује алкохол, због чега ћете имати дубоке линије или црвенило између обрва. 

Немојте конзумирати алкохол три седмице, а после тога можете узети чашу вина једном недељно и видећете разлику на кожи.

Б 92
фото:интернет
 

 

Коментари / 0

Оставите коментар