Lice nam govori i kako da se hranimo

Svi možemo da vidimo tragove na licu od neprospavane noći, pogotovo od ludog izlaska uz alkohol. Jutro dočekamo bledi, krvavih očiju, a jetra se još dugo oporavlja. Međutim, naše navike odnosno ono što unosimo u organizam mnogo više govore o nama nego što mi mislimo.

Zdravlje 25.09.2018 | 15:05
Lice nam govori i kako da se hranimo
Naprimer, od jake ishrane su izraženije bore i crvenilo po koži, a ako ste čak i najmanje netolerantni na neku hranu ili alkohol to će se jasno pokazati na vašem licu. 

Zbog toga su, priznati lekari, podelili su pacijente u četiri grupe po tipovima kože i to na: "mlečno lice", "šećerno lice" , "glutensko lice" i "lice vina". 

"Mapiranje lica" nije nova teorija več drevna ajurvedska praksa koja povezuje tačku na licu sa delom organa ili tela. Brada na primer se u tom kontekstu povezujesa reproduktivnim organima. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra ona de se očistiti spolja. 

Evo osnovnih karakteristika i saveta po tipovima lica. 

Glutensko lice 

Ukoliko su vam crveni obrazi i imate pigmentaciju oko brade, savetuje se da izbacite gluten iz upotrebe na tri nedelje, pijete više vode i unosite vlakna. Koža lica će vam zasijati. 

Mlečno lice 

Karakterišu ga otečeni kapci, podočnjaci i male bele tačke i udubljenja na bradi. Nemojte jesti mlečne proizvode tri nedelje i videćete uticaj. Obavezno uzimajte dodatak kalcijuma. 

Lice šećera 

Izborano lice i siva boja kože. Previše šećera izaziva i akne na licu, ramenima i grudima. Prepolovite unos šećera i postepeno smanjujte. Ubrzo ćete videti i pozitivne efekte na koži. 

Lice vina 

Linije ili crvenilo između očiju, podočnjaci, crveni obrazi i nos. Alkohol dehidrira kožu što pogoršava izgled finih linija i bora. Jetra se trudi da obrađuje alkohol, zbog čega ćete imati duboke linije ili crvenilo između obrva. 

Nemojte konzumirati alkohol tri sedmice, a posle toga možete uzeti čašu vina jednom nedeljno i videćete razliku na koži.

B 92
foto:internet
 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar