Донијети закон о поријеклу имовине

Судбина Републике Српске понајвише зависи од тога да ли ће она бити држава у којој владају право и правда. У Партији демократског прогреса смо увјерени да је кључни национални и државни испит управо везан за спремност да Српском коначно завладају ова два цивилизацијска принципа, саопштила је Партија демократског прогреса (ПДП).

Република Српска 24.09.2018 | 10:53
Донијети закон о поријеклу имовине
''Закон о поријеклу имовине имају све развијене земље. Овај закон тражи од функционера да докажу како су стекли све што имају. На тај начин би тајкуни полагали рачуне пред истражиоцима и судовима, а то је гаранција правне државе и праведне власти.

Владајућа коалиција, на челу са СНСД- ом је била озбиљно забринута за нарушена људска права тајкуна, који би били под будним оком правосудних институција ако би Закон о поријеклу имовине ступио на снагу. Чуди ли вас што код нас овај закон никада није угледао свјетлост дана?!

Владавина права, уз лаку доступност правде и једноставне и транспаренте поступке, може се остварити досљедним спровођењем антикоруптивних мјера и закона. То подразумијева испитивање, одузимање и опорезивање нелегално стечене имовине у оквиру нове законске регулативе.

Ми вам гарантујемо – и Република Српска ће добити овакав закон! Чланови њене нове владе први ће одговарати пред њиме. Само тако ћемо добити правну и праведну државу, државу достојну њених грађана, у којој су главне вриједности посао, достојанство и правда!'', наводи се у саопштењу.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Јохн

24.09.2018 09:07

И аппрове тхис мессаге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХМ

24.09.2018 09:27

Хмм, све су сличније приче ПДП-а и СДП-а....

Name

дррр мррр

24.09.2018 09:11

Неце нико донијет закон о поријеклу имовине,то је само сарена лаз за народ превисе је главесина из свих странака који су се надрпали и ко год додје на власт, то му неце бити циљ да свом колеги отима имовину а колега му потребан далеко смо ми од тога да дорастемо до те свијести да будемо постени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

24.09.2018 09:27

Тако је.. свима који дођу на власт је циљ распродаја државних ресурса монополистичким корпорацијама.. прво је електро привреда на реду а од ње ће се исплаћивати пензије бар 15 година, таман док сви грађани српске умру.. и на крају неће бити никог

Name

Лицемјерни Коментари

24.09.2018 09:28

Када је прије неколуко дана на овом порталу објављен дио програма ПДП коментари су били"а гдје вам је закон о поријеклу имовине".Сада када је објављен на овом порталу,онда се пише да неће бити примјењен.Гласај за ПДП па се увјери да ли ће бити усвојен и примјењен.Ако добију прилику да буду дио власти и буду имали прилику да га донесу то треба да ураде и да оправдају што су обећали.

Name

Соравија

24.09.2018 11:39

Па и Бореновић би могао да каже како је дошао до породичне виле у најкраћој улици у Бањалуци.толико,хвала.

Name

АЦО ГОЛИЈАНИН из ФОЧЕ

25.09.2018 04:17

Нека ПДП покаже на примјеру, нека испита поријекло имовине своме бившем министру Драгану Шолаји, који нема с ким кафу попити када дође у Фочу. Немамо ми шта друге прозивати ако не пођемо од својих криминалаца као што је овај Шолаја.

Name

стедисаааа

24.09.2018 09:22

НАРАВНО - ТО ЈЕ ОНО ПРВО ШТО ТРЕБА УРАДИТИ - НЕКИ СЕ БОГАТЕ НА РАЧУН ТУЂЕ ПРОПАСТИ ! ;;; ко је покрао милионе из бобар банке ????? СВИ НА ИЗБОРЕ - ДОЛЕ ЦРВЕНА БАГРААААА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

24.09.2018 10:56

Све то ништа не вриједи док рудоња кола вуче и увијек буче на јадни народ, ајдемо сви на трг, рудоњу је тешко разормати

ОДГОВОРИТЕ
Name

мј.

24.09.2018 13:10

Немојте заборавити да тај закон прво морате примјенити на своје функционере и васих колиционих партнера јер ви сте првобитна власт па онда даље.Бас би били интересантно видјети ста би се десавало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгас

24.09.2018 16:01

Браво и ја мислим да сви и ови у позицији а посебно ови у опозицији морају народу поднијети рачуне о својој имовини.

Name

Мсо

27.09.2018 09:55

Живим за тај тренутак дасе донесе тај закон . ДАСЕ СТАНЕ ОВОМ КРИМИНАЛУ И ЛОПОВЛУКУ КОЈИ СЕ ОДВИЈА ГОДИНАМА У ВРХУ ВЛАСТИ НИСАМ СИМПАТИЗЕР НИ ЈЕДНЕ СТРАНКЕ .АЛИ ВИДИМ ДАЈЕ КРИМИНАЛ КОРУПЦИЈА СИРОМАШЕЊЕ НАРОДА УЗЕЛО МАХА ВИШЕ НЕГО У РУМУНИЈИ ДОК ЈЕ ВЛАДО ЧАУШЕСКУ . ДАЛИЋЕ СЕ НАЋИ НОРМАЛАН ЧОВЈЕК ДА ИЗВЕДЕ НАРОД ИЗ ОВОГ ЗЛА КОЈЕ СЕ НАДВИЛО ЗАДЊИХ 10 ГОДИНА

ОДГОВОРИТЕ