Donijeti zakon o porijeklu imovine

Sudbina Republike Srpske ponajviše zavisi od toga da li će ona biti država u kojoj vladaju pravo i pravda. U Partiji demokratskog progresa smo uvjereni da je ključni nacionalni i državni ispit upravo vezan za spremnost da Srpskom konačno zavladaju ova dva civilizacijska principa, saopštila je Partija demokratskog progresa (PDP).

Republika Srpska 24.09.2018 | 10:53
Donijeti zakon o porijeklu imovine
''Zakon o porijeklu imovine imaju sve razvijene zemlje. Ovaj zakon traži od funkcionera da dokažu kako su stekli sve što imaju. Na taj način bi tajkuni polagali račune pred istražiocima i sudovima, a to je garancija pravne države i pravedne vlasti.

Vladajuća koalicija, na čelu sa SNSD- om je bila ozbiljno zabrinuta za narušena ljudska prava tajkuna, koji bi bili pod budnim okom pravosudnih institucija ako bi Zakon o porijeklu imovine stupio na snagu. Čudi li vas što kod nas ovaj zakon nikada nije ugledao svjetlost dana?!

Vladavina prava, uz laku dostupnost pravde i jednostavne i transparente postupke, može se ostvariti dosljednim sprovođenjem antikoruptivnih mjera i zakona. To podrazumijeva ispitivanje, oduzimanje i oporezivanje nelegalno stečene imovine u okviru nove zakonske regulative.

Mi vam garantujemo – i Republika Srpska će dobiti ovakav zakon! Članovi njene nove vlade prvi će odgovarati pred njime. Samo tako ćemo dobiti pravnu i pravednu državu, državu dostojnu njenih građana, u kojoj su glavne vrijednosti posao, dostojanstvo i pravda!'', navodi se u saopštenju.

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

John

24.09.2018 09:07

I approve this message!

ODGOVORITE
Name

HM

24.09.2018 09:27

Hmm, sve su sličnije priče PDP-a i SDP-a....

Name

drrr mrrr

24.09.2018 09:11

Nece niko donijet zakon o porijeklu imovine,to je samo sarena laz za narod previse je glavesina iz svih stranaka koji su se nadrpali i ko god dodje na vlast, to mu nece biti cilj da svom kolegi otima imovinu a kolega mu potreban daleko smo mi od toga da dorastemo do te svijesti da budemo posteni.

ODGOVORITE
Name

izraelac

24.09.2018 09:27

Tako je.. svima koji dođu na vlast je cilj rasprodaja državnih resursa monopolističkim korporacijama.. prvo je elektro privreda na redu a od nje će se isplaćivati penzije bar 15 godina, taman dok svi građani srpske umru.. i na kraju neće biti nikog

Name

Licemjerni Komentari

24.09.2018 09:28

Kada je prije nekoluko dana na ovom portalu objavljen dio programa PDP komentari su bili"a gdje vam je zakon o porijeklu imovine".Sada kada je objavljen na ovom portalu,onda se piše da neće biti primjenjen.Glasaj za PDP pa se uvjeri da li će biti usvojen i primjenjen.Ako dobiju priliku da budu dio vlasti i budu imali priliku da ga donesu to treba da urade i da opravdaju što su obećali.

Name

Soravija

24.09.2018 11:39

Pa i Borenović bi mogao da kaže kako je došao do porodične vile u najkraćoj ulici u Banjaluci.toliko,hvala.

Name

ACO GOLIJANIN iz FOČE

25.09.2018 04:17

Neka PDP pokaže na primjeru, neka ispita porijeklo imovine svome bivšem ministru Draganu Šolaji, koji nema s kim kafu popiti kada dođe u Foču. Nemamo mi šta druge prozivati ako ne pođemo od svojih kriminalaca kao što je ovaj Šolaja.

Name

stedisaaaa

24.09.2018 09:22

NARAVNO - TO JE ONO PRVO ŠTO TREBA URADITI - NEKI SE BOGATE NA RAČUN TUĐE PROPASTI ! ;;; ko je pokrao milione iz bobar banke ????? SVI NA IZBORE - DOLE CRVENA BAGRAAAAA !

ODGOVORITE
Name

Laktasi

24.09.2018 10:56

Sve to ništa ne vrijedi dok rudonja kola vuče i uvijek buče na jadni narod, ajdemo svi na trg, rudonju je teško razormati

ODGOVORITE
Name

mj.

24.09.2018 13:10

Nemojte zaboraviti da taj zakon prvo morate primjeniti na svoje funkcionere i vasih kolicionih partnera jer vi ste prvobitna vlast pa onda dalje.Bas bi bili interesantno vidjeti sta bi se desavalo.

ODGOVORITE
Name

Dragas

24.09.2018 16:01

Bravo i ja mislim da svi i ovi u poziciji a posebno ovi u opoziciji moraju narodu podnijeti račune o svojoj imovini.

Name

Mso

27.09.2018 09:55

Živim za taj trenutak dase donese taj zakon . DASE STANE OVOM KRIMINALU I LOPOVLUKU KOJI SE ODVIJA GODINAMA U VRHU VLASTI NISAM SIMPATIZER NI JEDNE STRANKE .ALI VIDIM DAJE KRIMINAL KORUPCIJA SIROMAŠENJE NARODA UZELO MAHA VIŠE NEGO U RUMUNIJI DOK JE VLADO ČAUŠESKU . DALIĆE SE NAĆI NORMALAN ČOVJEK DA IZVEDE NAROD IZ OVOG ZLA KOJE SE NADVILO ZADNJIH 10 GODINA

ODGOVORITE