Паспаљ први амбасадор АБА лиге!

Легендарни српски кошаркаш Жарко Паспаљ постављен је за амбасадора АБА лиге, као први на тој функцији од оснивања такмичења.

Кошарка 20.09.2018 | 17:15
Паспаљ први амбасадор АБА лиге!
Паспаљу је указана част у Лакташима на дан када се отвара Суперкуп АБА лиге утакмицама Морнар – Партизан и Игокеа – Будућност, а сутра играју Цедевита – Задар и Црвена звезда – Олимпија.

Његов задатак биће да ради на промоцији такмичења, афирмацији младих талената из региона, побољшању организације и квалитета АБА лиге и емитовању позитивних ствари око утакмица и лиге.

"Велико ми је задовољство што ми је додељена улога амбасадора АБА лиге. То је најбоље клупско такмичење у региону и притом не мислим само на кошарку. Сваке године у лиги појављују се неки нови таленти и будуће звезде и зато сам изузетно поносан што сам део овог пројекта. Са нестрпљењем оечкујем почетак нове сезоне", рекао је Паспаљ у Лакташима.

Паспаљ је имао богату играчку каријеру (Будућност, Партизан, Олимпијакос, Панатинаикос, Арис, Виртус, САН Антонио у НБА лиги), али и много успеха са репрезентацијом Југославије током 80-тих и 90-тих година прошлог века.

Има светско злато из Аргентине 1990, три пута је био шампион Европе (1989,1991,1995), а једном је освојио бронзу (1987), док у колекцији одличја има и два олимпијска сребра са Игара у Сеулу 1988. и из Атланте 1996. године.

Председник АБА лиге Игор Додик захвалио се кошаркашкој легенди што је пристао да преузме улогу првог абасадора тог такмичења.

"Хвала Жарку и уверен сам да ћемо имати дугу и успешну сарадњу", рекао је Додик.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар