Paspalj prvi ambasador ABA lige!

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj postavljen je za ambasadora ABA lige, kao prvi na toj funkciji od osnivanja takmičenja.

Košarka 20.09.2018 | 17:15
Paspalj prvi ambasador ABA lige!
Paspalju je ukazana čast u Laktašima na dan kada se otvara Superkup ABA lige utakmicama Mornar – Partizan i Igokea – Budućnost, a sutra igraju Cedevita – Zadar i Crvena zvezda – Olimpija.

Njegov zadatak biće da radi na promociji takmičenja, afirmaciji mladih talenata iz regiona, poboljšanju organizacije i kvaliteta ABA lige i emitovanju pozitivnih stvari oko utakmica i lige.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mi je dodeljena uloga ambasadora ABA lige. To je najbolje klupsko takmičenje u regionu i pritom ne mislim samo na košarku. Svake godine u ligi pojavljuju se neki novi talenti i buduće zvezde i zato sam izuzetno ponosan što sam deo ovog projekta. Sa nestrpljenjem oečkujem početak nove sezone", rekao je Paspalj u Laktašima.

Paspalj je imao bogatu igračku karijeru (Budućnost, Partizan, Olimpijakos, Panatinaikos, Aris, Virtus, SAN Antonio u NBA ligi), ali i mnogo uspeha sa reprezentacijom Jugoslavije tokom 80-tih i 90-tih godina prošlog veka.

Ima svetsko zlato iz Argentine 1990, tri puta je bio šampion Evrope (1989,1991,1995), a jednom je osvojio bronzu (1987), dok u kolekciji odličja ima i dva olimpijska srebra sa Igara u Seulu 1988. i iz Atlante 1996. godine.

Predsednik ABA lige Igor Dodik zahvalio se košarkaškoj legendi što je pristao da preuzme ulogu prvog abasadora tog takmičenja.

"Hvala Žarku i uveren sam da ćemo imati dugu i uspešnu saradnju", rekao je Dodik.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar