Мотивишите се за вјежбање

Крај сезоне годишњих одмора значи почетак повратка у сале И теретане. Многи ће поново одлучити да крену са вјежбањем, али оно што је битно јесте да истрају И да не одустану. Питали смо И стручњаке како се мотивисати И како да тренинг постане начин живота.

Здравље 20.09.2018 | 14:15
Мотивишите се за вјежбање
Људи су све више постали кампањци, ако у послу И учењу тако И у скоро свим сферама, а једна од најизраженијих јесте вјежбање. Тешко се одлиуче, брзо почну, али још брже И одустану.Септембар је означен као мјесец када се многи враћају на паркет па тако И ове године сале очекују нове вјежбаче.Како би вјежбање И бављење физичком активношћу, поостали ваша навика И начин живота потребно је да се мотивишете И да поставите јасне циљеве, каже Велинка Вулетић, аеробик тренер.

Одлука о одласку на тренинг је прва велика одлукакоју ћете донијети, оно што треба до одлучите И даље јесте шта ћете тренирати у зависности од тога шта волите И у ком спорту се добро И задовољно осјећате.

Хелена Вулетић је тренет аеробика, као дијете које је одрасло у спортској породици, каже да је захвална родитељима што су је усмјерили на прави пут у коме је пронашла себе И каже да је разочарана што млади људи данас не схватају колико је спорт битан.

Иако је данас превасходно према новим друштвеним нормама битно само како изгледате оно што стручњаци напомињу је важност превентивног дјеловања на здравље. Адекватна исхрана И доста течности И укључивање спорта предуслови су за здрав И дуг живот.


БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар