Изласци са другарима јачају имунитет

Сматра се да вас здрава мушка пријатељства чине брижнијим и великодушним, а то су сигурно две особине које и ваша лепша половина воли.

Здравље 18.09.2018 | 11:35
Изласци са другарима јачају имунитет
ИАКО супруге и девојке не разумеју увек вашу потребу да се виђате са другарима, можда их резултати најновије студије, обављене на Универзитету Оксфорд, мало "смекшају". Наиме, она је показала да изласци са друговима повољно утичу на здравље.

Истраживање се фокусирало на предности мушког дружења, нарочито на јачање имуног система, смањење стреса и ансиозности, као и ослобађање ендорфина. Сматра се да вас здрава мушка пријатељства чине брижнијим и великодушним, а то су сигурно две особине које и ваша лепша половина воли. Да би се увидела права корист од дружења, испитаници су морали да се виђају у ноћним клубовима, са четворицом пријатеља, двапут седмично.

Већ су нека претходна истраживања наговестила да дружење са блиским људима, односно боравак у окружењу у којем је пријатна атмосфера, упола смањује шансе за настанак депресије. А поменуто ослобађање ендорфина значи да сте добро расположени када изађете са пријатељима, нарочито ако то подразумева и понеку чашицу алкохолног пића. Стога, када вас партнерка следећи пут буде питала зашто поново излазите за Пером, Дарком или Марком, објасните јој да је то у обостраном интересу - бићете здрави и себи и њој.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар