Izlasci sa drugarima jačaju imunitet

Smatra se da vas zdrava muška prijateljstva čine brižnijim i velikodušnim, a to su sigurno dve osobine koje i vaša lepša polovina voli.

Zdravlje 18.09.2018 | 11:35
Izlasci sa drugarima jačaju imunitet
IAKO supruge i devojke ne razumeju uvek vašu potrebu da se viđate sa drugarima, možda ih rezultati najnovije studije, obavljene na Univerzitetu Oksford, malo "smekšaju". Naime, ona je pokazala da izlasci sa drugovima povoljno utiču na zdravlje.

Istraživanje se fokusiralo na prednosti muškog druženja, naročito na jačanje imunog sistema, smanjenje stresa i ansioznosti, kao i oslobađanje endorfina. Smatra se da vas zdrava muška prijateljstva čine brižnijim i velikodušnim, a to su sigurno dve osobine koje i vaša lepša polovina voli. Da bi se uvidela prava korist od druženja, ispitanici su morali da se viđaju u noćnim klubovima, sa četvoricom prijatelja, dvaput sedmično.

Već su neka prethodna istraživanja nagovestila da druženje sa bliskim ljudima, odnosno boravak u okruženju u kojem je prijatna atmosfera, upola smanjuje šanse za nastanak depresije. A pomenuto oslobađanje endorfina znači da ste dobro raspoloženi kada izađete sa prijateljima, naročito ako to podrazumeva i poneku čašicu alkoholnog pića. Stoga, kada vas partnerka sledeći put bude pitala zašto ponovo izlazite za Perom, Darkom ili Markom, objasnite joj da je to u obostranom interesu - bićete zdravi i sebi i njoj.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar