БЛ: Два ремија и шест голова у Фрајбургу!

"Вура" шокирао Вељковића! Вердер до 92. минута имао "у џепу" победу над Нирнбергом, а онда је на сцену ступио дојучерашњи нападач Лудогореца. И Вердер "замало" у гужви иза Бајерна! Тим са "Везер" стадиона је код куће имао минимално вођство против Нирнберга, али су гости у надокнади времена дошли до изједначења и тако Вердер оставили ван групе од пет тимова који иза првопласираног Бајерна имају једнак број бодова. Шест голова у узбудљивом ремију Фрајбурга и Штутгарта! Фудбалери Фрајбурга и Штутгарта играли су нерешено 3:3, у трећем колу Бундеслиге.

Фудбал 16.09.2018 | 23:21
БЛ: Два ремија и шест голова у Фрајбургу!
Милош Вељковић у последње време са својим тимовима има великих проблема да стечено вођство преточи у победу.

Прво је са репрезентацијом Србије једва сачувао 1:0 против Литваније на старту Лиге нација, затим је одбрана са њим на челу дозволила Румунији да два пута изједначи резултат на стадиону Партизана, а млади штопер сноси део одговорности и за то што Вердер у недељу поподне није освојио очекивана три бода против Нирнберга на свом стадиону - 1:1 (1:0)!

Домаћин је повео у 26. минуту "ракетом" Макса Егештајна са око 18 метара и тај резултат био је на снази све до другог од предвиђена три минута судијске надокнаде.

Тада су дефанзивци Вердера после једног "балона" пред њихов шеснаестерац изгубили два дуела, Вељковић је покушао да се искупи пожртвованим уклизавањем, али је Вирџил "Вура" Мисиђан оштро тукао у ближи угао голмана Јиржија Павленке и изједначио.

Холандски нападач ушао је са клупе у 61. минуту и затресао мрежу на званичном дебију у дресу Нирнберга, након што је последњег дана летњег прелазног рока стигао у тај клуб из Лудогореца.

Уместо да се нађе у групи најближих пратилаца водећег Бајерна, јединог који је из прва три кола сакупио свих девет бодова, Вердер мора да се задовољи са пет бодова на свом конту и седмом позицијом.

Нирнбергу је ово други узастопни реми, после пораза од Херте у првом колу.

Водећи Бајерн има девет бодова, а слииједе га Борусија, Волфсбург, Херта, Менхенгладбах и Мајнц са по седам.

Тој групи је све до другог минута надокнаде времена против Хановера припадао и Вердер из Бремена, али је дуга лопта пронашла Вирџила "Вуру" Мисиђана на другој стативи, а холандски нападач је погодио ближи угао за вриједан бод у гостима.

ВЕРДЕР - НИРНБЕРГ 1:1 (1:0)

Домаћини су до вођства дошли у 26. минуту када је Макс Егештајн послао "ракету" у рашље коју голман гостију Фабијан Бредлов можда није ни видио.

Момци у "зеленом" су предност одржавали све до другог минута судијске надокнаде када им је пажњи измакао "Вура" и савладао Јирија Павленку.

Милош Вељковић је у дресу Вердера провео свих 90 минута на терену.

Занимљиво, у овом колу је до сада одиграно осам утакмица и постигнуто 28 голова. Ниједан меч није завршен са мање од два поготка.

Сјајно!

Фрајбург и Штутгарт одиграли су 3:3 и освојили по први бод у текућој сезони. Домаћин је повео већ у првом минуту, али су "Швабе" изједначиле пред одлазак на одмор, а онда убрзо по повратку и преокренуле. Уследило је изједначење Фрајбурга, па ново вођство Штутгарта, да би коначних 3:3 било постављено у 81. минуту.

Фрајбург је повео, Штутгарт преокренуо, а Жером Гондорф је другим голом донео изједначење домаћину.

Марио Гомес, двоструки стрелац за Штутгарт, донео је ново водјство Штутгарту, али је Ђан-Лука Валдшмит девет минута пре краја донео бод Фрајбургу.

Фрајбург и Штутгарт освојили су први бод ове сезоне у немачком првенству. Раније у току дана Вердер и Нирнберг одиграли су 1:1, а репрезентативац Србије, Милош Вељковић, одиграо је свих 90 минута за клуб из Бремена. 

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Вердер - Нирнберг 1:1 (1:0)
/Егештајн 26 - Вура 90+2/

Фрајбург - Штутгарт 3:3 (1:1)
/Гондорф 1, 52, Валдшмит 81 - Инсуа 44, Гомез 49, 56/

одиграно у суботу:

Бајерн - Бајер Леверкузен 3:1 (2:1)
/Толисо 10, Робен 19, Родригез 89 - Вендел 5п/

Фортуна Диселдорф - Хофенхајм 2:1 (1:0)
/Моралес 45, Лукебакио 88 - Нелсон 86/

Мајнц - Аугзбург 2:1 (0:0)
/Уџах 87, Максим 90+3 - Донг Вон 82/

РБ Лајпциг - Хановер 3:2 (2:1)
/Поулсен 9, Вернер 40, 63 - Фулкруг 13, Алборноз 65/

Волфсбург - Херта 2:2 (0:0)
/Мали 87п, Мехмеди 90+3 - Дилорсун 61, Дуда 90+1/

Борусија Менхенгладбах - Шалке 2:1 (1:0)
/Гинтер 3, Херман 76 - Емболо 90+3/

одиграно у петак:

Борусија Дортмунд - Ајнтрахт 3:1 (1:0)
/Диало 36, Волф 72, Алкасер 88 - Алер 68/

ТАБЕЛА: Бајерн 9, Борусија Д. 7, Волфсбург 7, Херта 7, Борусија М. 7, Мајнц 7, Вердер 5, Фортуна 4, Аугзбург 4, Лајпциг 4, Хофенхајм 3, Ајнтрахт 3, Хановер 2, Нирнберг 2, Фрајбург 1, Штутгарт 1, Шалке 0, Бајер 0.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар