BL: Dva remija i šest golova u Frajburgu!

"Vura" šokirao Veljkovića! Verder do 92. minuta imao "u džepu" pobedu nad Nirnbergom, a onda je na scenu stupio dojučerašnji napadač Ludogoreca. I Verder "zamalo" u gužvi iza Bajerna! Tim sa "Vezer" stadiona je kod kuće imao minimalno vođstvo protiv Nirnberga, ali su gosti u nadoknadi vremena došli do izjednačenja i tako Verder ostavili van grupe od pet timova koji iza prvoplasiranog Bajerna imaju jednak broj bodova. Šest golova u uzbudljivom remiju Frajburga i Štutgarta! Fudbaleri Frajburga i Štutgarta igrali su nerešeno 3:3, u trećem kolu Bundeslige.

Fudbal 16.09.2018 | 23:21
BL: Dva remija i šest golova u Frajburgu!
Miloš Veljković u poslednje vreme sa svojim timovima ima velikih problema da stečeno vođstvo pretoči u pobedu.

Prvo je sa reprezentacijom Srbije jedva sačuvao 1:0 protiv Litvanije na startu Lige nacija, zatim je odbrana sa njim na čelu dozvolila Rumuniji da dva puta izjednači rezultat na stadionu Partizana, a mladi štoper snosi deo odgovornosti i za to što Verder u nedelju popodne nije osvojio očekivana tri boda protiv Nirnberga na svom stadionu - 1:1 (1:0)!

Domaćin je poveo u 26. minutu "raketom" Maksa Egeštajna sa oko 18 metara i taj rezultat bio je na snazi sve do drugog od predviđena tri minuta sudijske nadoknade.

Tada su defanzivci Verdera posle jednog "balona" pred njihov šesnaesterac izgubili dva duela, Veljković je pokušao da se iskupi požrtvovanim uklizavanjem, ali je Virdžil "Vura" Misiđan oštro tukao u bliži ugao golmana Jiržija Pavlenke i izjednačio.

Holandski napadač ušao je sa klupe u 61. minutu i zatresao mrežu na zvaničnom debiju u dresu Nirnberga, nakon što je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka stigao u taj klub iz Ludogoreca.

Umesto da se nađe u grupi najbližih pratilaca vodećeg Bajerna, jedinog koji je iz prva tri kola sakupio svih devet bodova, Verder mora da se zadovolji sa pet bodova na svom kontu i sedmom pozicijom.

Nirnbergu je ovo drugi uzastopni remi, posle poraza od Herte u prvom kolu.

Vodeći Bajern ima devet bodova, a sliijede ga Borusija, Volfsburg, Herta, Menhengladbah i Majnc sa po sedam.

Toj grupi je sve do drugog minuta nadoknade vremena protiv Hanovera pripadao i Verder iz Bremena, ali je duga lopta pronašla Virdžila "Vuru" Misiđana na drugoj stativi, a holandski napadač je pogodio bliži ugao za vrijedan bod u gostima.

VERDER - NIRNBERG 1:1 (1:0)

Domaćini su do vođstva došli u 26. minutu kada je Maks Egeštajn poslao "raketu" u rašlje koju golman gostiju Fabijan Bredlov možda nije ni vidio.

Momci u "zelenom" su prednost održavali sve do drugog minuta sudijske nadoknade kada im je pažnji izmakao "Vura" i savladao Jirija Pavlenku.

Miloš Veljković je u dresu Verdera proveo svih 90 minuta na terenu.

Zanimljivo, u ovom kolu je do sada odigrano osam utakmica i postignuto 28 golova. Nijedan meč nije završen sa manje od dva pogotka.

Sjajno!

Frajburg i Štutgart odigrali su 3:3 i osvojili po prvi bod u tekućoj sezoni. Domaćin je poveo već u prvom minutu, ali su "Švabe" izjednačile pred odlazak na odmor, a onda ubrzo po povratku i preokrenule. Usledilo je izjednačenje Frajburga, pa novo vođstvo Štutgarta, da bi konačnih 3:3 bilo postavljeno u 81. minutu.

Frajburg je poveo, Štutgart preokrenuo, a Žerom Gondorf je drugim golom doneo izjednačenje domaćinu.

Mario Gomes, dvostruki strelac za Štutgart, doneo je novo vodjstvo Štutgartu, ali je Đan-Luka Valdšmit devet minuta pre kraja doneo bod Frajburgu.

Frajburg i Štutgart osvojili su prvi bod ove sezone u nemačkom prvenstvu. Ranije u toku dana Verder i Nirnberg odigrali su 1:1, a reprezentativac Srbije, Miloš Veljković, odigrao je svih 90 minuta za klub iz Bremena. 

REZULTATI 3. KOLA:

Verder - Nirnberg 1:1 (1:0)
/Egeštajn 26 - Vura 90+2/

Frajburg - Štutgart 3:3 (1:1)
/Gondorf 1, 52, Valdšmit 81 - Insua 44, Gomez 49, 56/

odigrano u subotu:

Bajern - Bajer Leverkuzen 3:1 (2:1)
/Toliso 10, Roben 19, Rodrigez 89 - Vendel 5p/

Fortuna Diseldorf - Hofenhajm 2:1 (1:0)
/Morales 45, Lukebakio 88 - Nelson 86/

Majnc - Augzburg 2:1 (0:0)
/Udžah 87, Maksim 90+3 - Dong Von 82/

RB Lajpcig - Hanover 3:2 (2:1)
/Poulsen 9, Verner 40, 63 - Fulkrug 13, Albornoz 65/

Volfsburg - Herta 2:2 (0:0)
/Mali 87p, Mehmedi 90+3 - Dilorsun 61, Duda 90+1/

Borusija Menhengladbah - Šalke 2:1 (1:0)
/Ginter 3, Herman 76 - Embolo 90+3/

odigrano u petak:

Borusija Dortmund - Ajntraht 3:1 (1:0)
/Dialo 36, Volf 72, Alkaser 88 - Aler 68/

TABELA: Bajern 9, Borusija D. 7, Volfsburg 7, Herta 7, Borusija M. 7, Majnc 7, Verder 5, Fortuna 4, Augzburg 4, Lajpcig 4, Hofenhajm 3, Ajntraht 3, Hanover 2, Nirnberg 2, Frajburg 1, Štutgart 1, Šalke 0, Bajer 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar