''Скрипаљ'': Двоје осумњичених

Британске обавјештајне службе траже двије особе које су наводно помагале осумњиченим "тровачима" бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља и његове кц́ерке Јулије, Александру Петрову и Руслану Боширову, јавио је "Сундаy миррор", позивајуц́и се на изворе.

Свијет 16.09.2018 | 18:28
''Скрипаљ'': Двоје осумњичених
"Вјерује се да су се они (Петров и Боширов) могли састати са запосленим у Амбасади, а четврти, доктор, можда је надгледао читаву операцију како би се увјерио да се они сами нец́е отровати", изјавио је један од извора листа.

Састанак Петрова и Боширова, које Лондон сматра "агентима ГРУ", са другим осумњиченима, могао је да се деси након што су се пријавили у хотел "Цитy Стаy" у Лондону, пишепортал.

Британски медији раније су више пута објављивали информације о "случају Скрипаљ" које касније нису потврђене. Тако је "Миррор" раније објавио да је "троваче" пратила група од четири особе познатих као "Чистачи". Те информације нису званично потврђене.

Лист "Даилy маил" је писао да је главни осумњичени жена, што се испоставило као нетачно, а "Тхе Сун" је писао да Петров и Боширов више нису живи.

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова кц́ерка Јулија отровани су 4. марта у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон је саопштио да је у тровање умијешана Русија, што Москва категорички негира.

Лондон је 5. септембра објавио фотографије двојице "осумњичених", Александра Петрова и Руслана Боширова, тврдец́и да су агенти ГРУ. Москва је саопштила да ова имена "ништа не говоре" и поново позвала Британију да пређе са оптужби и манипулације на сарадњу.

Петров и Боширов су у интервјуу главној уредници Спутњика и РТ Маргарити Симоњан испричали да су у Велику Британију ишли као туристи, да нису повезани са руским обавјештајним службама и нису умијешани у тровање у Солсберију.

Извор: Спутњик

Коментари / 0

Оставите коментар